Date companie
 
 
 
 

Identitatea culinară a României, promovată în Centrul Vechi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : congres, vin, gastronomie
 

Chiar dacă s-a terminat vacanța de Rusalii, bucureștenii care au trecut prin Centrul Vechi s-au putut bucura de un nou moment de respiro. Si nu oricum, ci degustând mâncare românească și licori autohtone la Primul Congres național dedicat gastronomiei și vinului! Peștele adus din Delta Dunării a fost la mare căutare.

VOX: "Asta e frumusețea când stăm la masă să avem un echilibru gustativ, să ne bucurăm și de vin, să ne bucurăm și de mâncare."

VOX: "Susținem gastronomia românească, susținem cunsumul de produse de origine românească."

Soarele tot mai dogoritor i-a îmbiat pe participanții la Congres la un pahar de rose.

CEZAR IOAN, inițiatorul Congresului național de gastronomie și vin

"În primul rând vinurile românești sunt din ce în ce mai apreciate de către români. (...) Dacă vorbim despre mâncare, din nefericire, mâncarea românească a pierdut teren. Trăim într-o țară care are mai multe restaurante italienești, pizzerii, (...) decât restaurante românești, pentru că ne-a fost mai simplu, (...) să aducem totul de-a gata decât să muncim noi, să redescoperim rețete, să le adaptam."


VOX: "Singura noastră treabă (...) este să facem vinuri bune și să le comunicăm cât mai mult consumatorilor, de aceea ne aflăm aici."

Producătorii de alimente românești și vinuri i-au încurajat pe români să consume produse autohtone pentru o dezvoltare economică durabilă. Organizatorii au spus că și-ar dori o "Zi națională liberă anuală" pentru a putea promova cum se cuvine alimentele și vinurile autohtone.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Și a fost Congresul PSD... ( 30 Iunie 2019 )

  Reacțiile după Congresul extraordinar PSD nu au întârziat să apară! Liderii Partidului Social Democrat dar și cei din Opoziție au avut un cuvânt de spus după ce PSD și-a ales noua conducere, într-un congres care a durat ore întregi, la Sala Palatului.

 • Dăncilă, Teodorovici, Fifor-noua conducere a PSD ( 29 Iunie 2019 )

  Scenariul unui film horror. Prezentat astăzi la Sala Palatului, în discursul unui candidat la președinția Partidului Social-Democrat. Vorbim despre deputatul Liviu Pleșoianu, care a comparat "tăcerea" din PSD cu scenariul unui film de groază.

 • Portretul candidatului la șefia PSD, prezentat de Viorica Dăncilă ( 10 Iunie 2019 )

  Moțiunea de cenzură, organizarea Congresului extraordinar PSD din 29 iunie, modificarea statutului partidului. Sunt cele mai importante subiecte puse în discuție, astăzi, în Biroul Permanent Național PSD. În conferința de presă susținută...

 • Congres extraordinar PSD, stabilit în C.Ex.N. ( 7 Iunie 2019 )

  Discuții tensionate în Comitetul Executiv Național al PSD! Liderii social-democrați au decis să organizeze, în 29 iunie, congresul extraordinar pentru alegerea președintelui PSD. La congres se va decide și modificarea statutului partidului.

 • Predare de ștafetă la PMP. Pleacă Băsescu, vine Tomac ( 16 Iunie 2018 )

  Schimbare de ștafetă, în Partidul Mișcarea Populară! Președintele PMP, Traian Băsescu, a renunțat la șefia partidului, în cadrul congresului extraordinar, desfășurat, astăzi, la Palatul Parlamentului. Cu acordul participanților la congres...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2