Date companie
 
 
 
 

Impozitul minim eliminat, vine impozitul pe munca zilierilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : emil boc, impozit minim, zilier
 

Guvernul a decis eliminarea impozitului minim începând cu 1 octombrie.Anuntul a fost facut de premierul Emil Boc la finalul sedintei Executivului de miercuri.La sfârsitul acestei luni expira termenul dat de seful Guvernului pâna la care impozitul trebuia înlocuit cu unul forfetar, insa masura a fost amanata. Premierul a precizat ca, de vineri, agentii economici vor plati impozit pe profit dupa regula generala.

EMIL BOC, premierul Romaniei: "Deciziile pe care le-am luat astazi sunt urmatoarele: eliminarea impozitului minim începând cu 1 octombrie, asta înseamna ca impotzitul minim nu va mai fi platit începând cu data de 1 octombrie, iar începând cu aceeasi data agentii economici vor plati impozitul pe profit dupa regula generala.

GHEORGHE IALOMITEANU, ministrul Finantelor "Ultima data pentru plata impozitului minim va fi 25 octombrie pentru trimestrul al treilea.

Toate firmele vor plati pe trimestrul patru impozitul pe profit urmând ca de la 1 ianuarie sa aplicam un impozit care va fi mult mai bine tintit asupra acestei zone.

Impozitul minim a fost introdus în mai 2009 si potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, peste 133 de mii de firme si-au suspendat activitatea în cursul anului trecut. In locul acestui impozit Guvernul a venit cu alt bir: castigul muncitorilor zilieri va fi taxat de stat cu 16%.

IOAN BOTIS ministrul Muncii: "Zilierul beneficiaza de un carnet de zilier si va fi introdus un timbru emis de Ministerul de Finante, timbru care contine în costul lui acest impozit de 16%. Producatorul se duce la primarie si face cerere prin care i se atribuie un numar de carnete si timbrele aferente pe care acel beneficiar le doreste. În masura în care plateste timbrele, el beneficiaza de un numar de zilieri pe care îi poate angaja pentru munca necalificata."

Potrivit newsin, carnetele vor fi distribuite prin intermediul primariilor, iar Inspectia Teritoriala a Muncii va verifica daca angajatorii respecta noile prevederi.« înapoi la toate știrile

 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Beneficiarii ajutoarelor sociale, obligați să lucreze ca zilier ( 4 Noiembrie 2018 )

  Oamenii care preferă să trăiască din ajutorul social, dar fug de muncă, nu vor mai primi ajutor social. Prevederea se regăsește într-o inițiativă legislativă liberală, iar proiectul a fost depus deja la Senat. Astfel, cetățenii care...

 • Muncitor cu ziua, la 14 ani ( 2 August 2017 )

  Un adolescent de 14 ani din localitatea Budeasa, județul Argeș a căzut de pe o schelă de la o înalțime de peste 4 metri. Copilul muncea cu ziua la construcția unei case.

 • Emil Boc a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale ( 22 August 2013 )

  Fostul premier Emil Boc nu vrea la Cotroceni! Întrebat de jurnaliști dacă va intra anul viitor în cursa pentru președinție, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca a declarat că nu-și dorește să candideze la funcția de șef al statului și că preferă, în schimb, să fie un lider ceva mai mic...

 • Primarul Clujului, Emil Boc, a alergat alături de sportivii cu dizabilități ( 2 Iunie 2013 )

  Animat de pasiunea pentru sport, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a alergat, în acest week-end, trei kilometri, alături de sportivii cu dizabilități intelectuale înscriși în cursa "Flacăra Speranței". Edilul a purtat torța, împreună cu un copil, din fața primăriei, până la Sala Sporturilor, acolo unde au început Jocurilor Naționale Special Olympics. La eveniment au mai luat parte aproape 40 de persoane, printre care polițiști și jandarmi.

 • Primarul Clujului o susține pe Elena Udrea în cursa pentru președinția PDL-ului ( 27 Februarie 2013 )

  Monica Macovei ar fi mai bună ca președinte al României decât ca șef al Partidului Democrat Liberal! Este opinia primarului Clujului, Emil Boc. Fostul premier și lider al PDL crede că Elena Udrea este varianta perfectă pentru șefia principalului partid de opoziție.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2