Date companie
 
 
 
 

În România, învățământul ar putea deveni obligatoriu de la trei ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : invatamant, gradinita, obligatoriu, pricopie, trei ani
 

În România, învățământul ar putea fi obligatoriu, de la vârsta de 3 ani! Ministrul Educației, Remus Pricopie crede că o astfel de măsură se impune din cauza faptului că elevii sunt din ce în ce mai nepregătiți, iar dovadă stau rezultatele slabe înregistrate la examenele de evaluare din clasa a opta, precum și la Bacalaureat.

REMUS PRICOPIE, ministrul Educației ”Ar trebui să avem obligatoriu gradiniță de la 5 ani și apoi, progresiv, până in 2018-2019 să coborâm vârsta până la 3 ani.”

Profesorii cred însă că măsura nu se potrivește cu nivelul de dotare din unitățile de învățământ.

prin telefon CONSTANTIN RADA, secretar general, F.S.L.I. ”Este un vis frumos, însă infrastructura lipsește cu desavarsire. Să nu uităm că sunt grădinițe suprapopulate. Până în 2018, probabil, bugetul Educației va depăși 6% din Produsul Intern Brut, astfel încât să se construiască gradinițe, pentru că, practic, este imposibil să avem învățământ de la 3 ani.”

Unor părinți le convine, însă, propunerea ministrului Educației.

VOX ”Am evoluat, copiii sunt mult mai perspicace, mai inteligenți. Copiii învață foarte repede, și asta e generația!”

VOX ”Decât să stea acasă, în fața tabletei și la desene animate, prefer s-o dau la gradiniță, unde să socializeze cu toată lumea. Învață lucruri noi, să numere, să scrie. Mi se pare o idee foarte bună.”

Pentru ca măsura să intre în vigoare, trebuie modificată Legea Educației. În parlament există deja, de mai mult timp, un proiect în acest sens, însă nu a fost înca dezbătut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoala viitorului, în stadiu de proiect educațional în Grădinița ”Floare Albastră” ( 29 Octombrie 2019 )

  Creșterea calității educației! Asta își propune un proiect ERASMUS, prin intermediul Grădiniței ”Floare Albastra” din București. Astfel, unitățile educaționale participante din România, Bulgaria, Spania, Grecia și Letonia...

 • Cei mici au sărbătorit Ziua Europei și Ziua Regalității ( 10 Mai 2019 )

  Zi de sărbătoare la Grădinița Nr 170 din sectorul 6 al capitalei. Cadrele didactice, copiii și părinții au organizat mai multe acțiuni dedicate zilei Europei si zilei Regalitatii. Festivalul "Unitate în diversitate" vrea sa promoveze interculturalitatea și sa sarbatoareasca valorile europene. Fiecare grupa a pregatit momente artistice și obiceiuri din câte o țară europeană. Vizitatorii au fost intâmpinați cu paine și cu sare după obiceiurile noastre tradiționale.

 • Legea privind obligativitatea învățământului de 15 ani, promulgată ( 2 Aprilie 2019 )

  Legea ce extinde învățământul obligatoriu la 15 ani, promulgată de președintele României! Astfel, învățământul general obligatoriu va fi extins treptat la 15 clase, incluzând grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare...

 • Înscrieri în clasa pregătitoare ( 26 Martie 2019 )

  S-a încheiat prima etapă a înscrierilor în învățământul primar pentru anul 2019-2020! Părinții a circa 150.000 de copii au depus deja cererile pentru înscrierea acestora în clasa pregătitoare, potrivit Ministerului Educației Naționale. Dintre aceștia, aproximativ 129.000 de candidați sunt copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019. 

 • Începe școala, în plin sezon de gripă ( 10 Februarie 2019 )

  Elevii de gimnaziu și preșcolarii se întorc, mâine, în școli și grădinițe. Prima operațiune, în dimineața începerii cursurilor, va fi triajul epidemiologic, pentru depistarea copiilor cu seme de îmbolnăvire de gripă.
   

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2