Date companie
 
 
 
 

Intre 7100 si 8300 angajati ai CFR ar putea fi disponibilizati in acest an

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, disponibilizari, angajati cfr, reduceri de cheltuieli
 

Mii de angajati ai Cailor Ferate Române ar putea fi disponibilizati în acest an. Ministerul Transporturilor ar putea propune sa fie dati afara între 7.100 s,i 8.300 de oameni. Potrivit NewsIn, concedierile, cuplate cu alte reduceri de cheltuieli, ar aduce o economie de aproape 800 de milioane de lei în buget.

RADU BERCEANU, ministrul Transporturilor : "Eu cred ca nu se pot evita disponibilizarile, dar din acest motiv avem negocieri. Noi credem ca solutia prezentata de noi este solutia pe care trebuie sa mergem."

ION MOLEA, presedinte Fed. Miscare Personal CFR : "Noi am ridicat si prezentat conducerii ministerului o serie de propuneri care sa duca la echilibrarea economica a bugetului pentru a nu se ajunge la disponibilizare de personal masiva. Deocamdata, propunerile noastre privesc reducerea de cheltuieli, probabil ca vom ajunge ca în cursul anului 2011 sa renuntam la o serie de prime care oricum nu s-au acordat. E posibil sa luam în calcul si eventuale miscari sindicale si proteste sindicale."

Cei mai multi disponibilizati vor fi de la CFR Marfa, între 3.500 si 4.600 de angajati, în timp ce de la CFR calatori vor fi dati afara 2.075 de oameni, iar de la CFR SA 1.630. Ceferistii ameninta cu greve în cazul în care masurile de reducere a personalului vor fi puse în aplicare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Plan de concedieri, în urma închiderii minelor necompetitive ( 13 Iunie 2021 )

  Peste 8.300 de mineri de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara își vor pierde locurile de muncă, în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive. Angajații concediați ar putea beneficia...

 • Concedieri masive la CFR ( 17 Iulie 2013 )

  De teama concedierilor anunțate zilele trecute, mulți angajați de la CFR se înghesuie sã se înscrie pe listele de disponibilizãri, atrași de posibilele salarii compensatorii. Liderii sindicali avertizeazã, însã, cã în acest an nu existã bani pentru astfel de plăți. 10 la sutã dintre cei care vor fi disponibilizați în sistemul feroviar sunt de la Regionala Brașov, care numãrã aproximativ 4. 900 de salariați. Cei mai afectați vor fi angajații de la CFR Marfã- 154 dintre ei urmează să rămână pe drumuri în perioada urmãtoare. Concedieri vor fi fãcute și la Regionala de la Cluj.

 • Peste 4.500 de angajați din căile ferate ar putea rămâne pe drumuri ( 16 Iulie 2013 )

  Concedieri masive la Căile Ferate Române. Peste 2.500 de angajați de la CFR Marfă și mai mult de două mii de salariați de la CFR Călători și CFR S.A. ar putea rămâne fără loc de muncă până la finalul anului.

 • Ministrul Sănătății anunță că va reduce posturile din minister și DSP-uri ( 10 Iulie 2013 )

  Veste proastă pentru bugetarii din sănătate! Ministrul Eugen Nicolăescu a anunțat că dispăonibilizările reprezintă soluția pentru rezolvarea problemelor grave din sistem. Astfel, Nicolăescu a cerut direcțiilor județene de sănătate publică să găsească variante de reducere a personalului. Concedieri vor avea loc și în cadrul ministerului Sănătății.

 • Senatul a aprobat concedierile din companiile de stat ( 22 Mai 2013 )

  Senatul a aprobat concedierile din companiile de stat. Este vorba despre un proiect legislativ prin care se aprobă Ordonanța de Urgență referitoare la ajutoarele sociale, pe care le vor primi cei peste zece mii de bugetari, ce vor fi disponibizați în următorii cinci ani. Conform proiectului, vor putea beneficia de protecție socială prevederile acestuia numai persoanele care au încheiat cu angajatorii contracte individuale de muncă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2