Date companie
 
 
 
 

Ministrul Sănătății anunță că va reduce posturile din minister și DSP-uri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, Eugen Nicolaescu
 

Veste proastă pentru bugetarii din sănătate! Ministrul Eugen Nicolăescu a anunțat că dispăonibilizările reprezintă soluția pentru rezolvarea problemelor grave din sistem. Astfel, Nicolăescu a cerut direcțiilor județene de sănătate publică să găsească variante de reducere a personalului. Concedieri vor avea loc și în cadrul ministerului Sănătății.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății: "Încă nu știm exact cât vom disponibiliza. (...) Vom face o analiză în această săptămână și săptămâna viitoare vom decide, dacă e mai mult de 4% sau nu. (...) Sunt variante: 4 cât ne obligă legea, zece, a doua variantă și 15% o altă variantă. (...) Va trebui să vedem care e cea mai potrivită variantă pentru măsura ca structura, aparatului central al ministerului și DSP-urile, nu vorbim de alte unităti sanitare!"

Nicolăescu a precizat că, înainte ca numărul de posturi ocupate să se diminueze, se vor desființa toate posturile vacante. Până săptămâna viitoare, reprezentanții ministerului Sănătății vor stabili câți angajați vor fi disponibilizați. Toate propunerile vor fi trimise la Direcția de organizare și politici salariale din cadrul ministerului de resort.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Val de disponibilizări, la Hidroelectrica, după Paște ( 20 Aprilie 2013 )

  Aproximativ 500 de angajați ai Hidroelectrica vor fi disponibilizați anul acesta. Potrivit administratorului judiciar al companiei, Remus Borza, imediat după sărbătorile pascale, vor pleca din sistem între 100 și 150 de oameni. Este vorba exclusiv de personal TESA, respectiv departamentele finaciar-contabile, birourile de resurse umane și specialiștii IT. Borza a adăugat că angajații disponibilizați vor primi între 5 și 12 salarii compensatorii.

 • 200 de angajați Hidroserv au protestat la Ministerul Economiei ( 23 Martie 2013 )

  Aflați sub spectrul disponibilizărilor, aproape 200 de angajați ai Hidroserv, compania care se ocupă de întreținerea echipamentelor Hidroelectrica, au ieșit din nou în stradă. Oamenii au pichetat, vineri, sediul Ministerului Economiei, pentru a se plânge guvernanților de reducerea salariilor cu 20%, ca urmare a faptului că nu se mai muncește vinerea, dar și de restructurările prevăzute de planul de măsuri gândit de administratorul judiciar Remus Borza.

 • 200 de angajați vor zbura de la Tarom, până la finalul anului ( 22 Martie 2013 )

  Disponibilizări masive la Tarom! Noua conducere a transportatorului aerian caută soluții pentru a elimina zborurile în pierdere, fapt pentru care, până la finalul acestui an, va concedia aproximativ 200 de angajați. Alte câteva sute ar putea părăsi compania până în 2015, potrivit directorului general. Personalul care va rămâne va trebui să muncească mai mult, mai ales că noii șefi vor ca tehnicienii Tarom să repare și avioanele altor companii.

 • Mesele calde de la Complexul Energetic Oltenia vor fi înlocuite de bonuri de masă ( 21 Martie 2013 )

  Și-au strigat nemulțumirile, după ce au aflat că vor fi dați afară! Aproape 90 de angajați gorjeni ai cantinei Complexului Energetic Oltenia au protestat în curtea unității din Rovinari. Conducerea societății a anunțat că, peste două săptămâni, 88 de salariați din cei 102 câți are cantina vor rămâne fără loc de muncă. Ceilalți 14 angați vor fi disponibilizați până la finalul lunii viitoare. Și asta pentru că mesele calde ale minerilor vor fi înlocuite, din aprilie, cu tichete de masă.

 • Concedieri colective în sectorul energetic, în perioada 2013 - 2018 ( 28 Februarie 2013 )

  Disponibilizãri masive, în sectorul energetic! Cu teama cã-și vor pierde locul de muncã, stau angajații a 16 companii de stat. Premierul Victor Ponta încearcă, totuși, să-i liniștească, spunând că disponibilizările nu se vor face de azi pe mâine și că, în plus, vor fi însoțite de plãți compensatorii. Potrivit unui document oficial, 16 companii energetice ar putea intra, în acest an, într-un amplu proces de eficientizare...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2