Date companie
 
 
 
 

Val de disponibilizări, la Hidroelectrica, după Paște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, hidroelectrica
 

Aproximativ 500 de angajați ai Hidroelectrica vor fi disponibilizați anul acesta. Potrivit administratorului judiciar al companiei, Remus Borza, imediat după sărbătorile pascale, vor pleca din sistem între 100 și 150 de oameni. Este vorba exclusiv de personal TESA, respectiv departamentele finaciar-contabile, birourile de resurse umane și specialiștii IT. Borza a adăugat că angajații disponibilizați vor primi între 5 și 12 salarii compensatorii.

REMUS BORZA, administrator judiciar, Hidroelectrica: "Asta va însemna o efienticizare a Hidroservului. (...)Nu trebuie să uităm că, la momentul înființării lor, în 2002, numărul de personal existent era de 2041. Ei au crescut ca ciupercile după ploaie, de au ajuns la 2529 de angajați, în conditiile în care efortul financiar susținut de Hidroelectrica în ceea ce privește retehnologizarea capacităților de producție a însemnat peste 1,5 miliarde de euro."

Cât privește cele 67 de posturi de manageri privați scoase la concurs de Hidroelectrica, concurența se anunță acerbă. Până în prezent, au fost depuse aproximativ 2.500 de CV-uri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Sănătății anunță că va reduce posturile din minister și DSP-uri ( 10 Iulie 2013 )

  Veste proastă pentru bugetarii din sănătate! Ministrul Eugen Nicolăescu a anunțat că dispăonibilizările reprezintă soluția pentru rezolvarea problemelor grave din sistem. Astfel, Nicolăescu a cerut direcțiilor județene de sănătate publică să găsească variante de reducere a personalului. Concedieri vor avea loc și în cadrul ministerului Sănătății.

 • Câteva sute de angajați ai Hidroelectrica au protestat la Palatul Victoria ( 19 Mai 2013 )

  Speriați de perspectiva pierderii locurilor de muncă, sute de angajați ai Hidroelectrica au organizat, sâmbătă, un protest inedit în fața sediului guvernului. Pentru a nu fi recunoscuți, manifestanții au purtat măști care îl înfățișau pe administratorul judiciar al companiei, Remus Borza.

 • Hidroelectrica iese din insolvență, dar face concedieri și restructurează întreaga activitate ( 11 Mai 2013 )

  Hidroelectrica se pregătește să iasă din insolvență! Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a specificat data de 26 iunie pentru ieșirea din insolvență, dar a venit și cu o veste proastă. În perioada următoare, vor fi disponibilizați 650 de salariați. Compania a cerut intrarea în insolvență în iunie 2012 și, ulterior, a denunțat mai multe contracte directe de vânzare a energiei. În prezent, energia hidro este vândută...

 • Adriean Videanu il amenință pe Victor Ponta cu judecata ( 27 Martie 2013 )

  Victor Ponta și-ar putea începe mandatul de interimar la Justiție cu un proces! Democrat-liberalul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei în guvernarea Boc, este hotãrât sã îl dea în judecatã. Videanu a anunțat cã îi va acționa în instanțã pe premier și pe semnatarii raportului întocmit de Corpul de Control cu privire la Hidroelectrica. Reacția lui Videanu vine după ce Victor Ponta a declarat public că la Hidroelectrica...

 • 200 de angajați Hidroserv au protestat la Ministerul Economiei ( 23 Martie 2013 )

  Aflați sub spectrul disponibilizărilor, aproape 200 de angajați ai Hidroserv, compania care se ocupă de întreținerea echipamentelor Hidroelectrica, au ieșit din nou în stradă. Oamenii au pichetat, vineri, sediul Ministerului Economiei, pentru a se plânge guvernanților de reducerea salariilor cu 20%, ca urmare a faptului că nu se mai muncește vinerea, dar și de restructurările prevăzute de planul de măsuri gândit de administratorul judiciar Remus Borza.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2