Date companie
 
 
 
 

Investiții în UE

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : UE, EFSI, Fondul European pentru Investiții Strategice
 

700.000 de noi locuri de muncă în UE, prin Fondul European pentru Investiții Strategice! Estimările aparțin Comisiei Europene și Băncii Europene pentru Investiții și vizează anul 2020. Deocamdată, datorită EFSI au fost create 300 000 de slujbe. De altfel, planul de Investiții pentru Europa - Planul Juncker ar trebui să declanșeze investiții de peste 240 de miliarde de euro, în timp ce operațiunile aprobate sub Fondul European pentru Investiții Strategice depășesc 47 de miliarde de euro și se află în toate cele 28 de state membre. Peste 460 000 de întreprinderi mici și mijlocii beneficiază de acces la finanțare, ca rezultat al acordurilor sprijinite prin intermediul Planului. Iar exemplele de succes nu lipsesc. Țările unde s-au făcut cele mai multe investiții în raport cu Produsul Intern Brut sunt Estonia, Portugalia, Grecia, Spania și Letonia. Însă mai sunt multe de făcut pentru ca mediul privat să poată coopera cu autoritățile locale și centrale, pentru a se obține astfel de finanțări. "Nivelul de cunoaștere este scăzut în anumite state. Investitorii nu știu neaparat de existența acestor facilități", a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen. Iar banii pot merge în diverse domenii, de la infrastructură, la cercetare și inovare. Astfel, în Italia, a fost creat un nou spital, la Treviso, printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții, în timp ce în Finlanda a fost inițiat un proiect pentru angajarea refugiaților si migranților. În România, în prezent se desfășoară două astfel de proiecte, în domeniul medical și în agricultură. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

  România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

 • Inspecția tehnică periodică a mașinilor, în spațiul UE și Republica Moldova ( 8 Iunie 2019 )

  Veste bună pentru șoferi! Potrivit proiectului de lege inițiat de senatorii PSD, Tit-Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae, românii ar putea face inspecția tehnică periodică a mașinilor oriunde în Uniunea Europeană și în Republica Moldova.

 • România și alte cinci state din U.E., afectate de emigrație ( 1 Aprilie 2019 )

  Emigrația, motiv de îngrijorare în sudul și estul Uniunii Europene! Pentru cetățenii din România și alte cinci state din zonă, emigrația este un factor mult mai mare de preocupare decât imigrația, în contextul regresului demografic...

 • Publicațiile străine au prezentat situația conflictuală dintre România și UE ( 31 Decembrie 2018 )

  Noul an aduce, pe plan politic, pentru România, preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele șase luni. În această perioadă, țara noastră va fi vizitată de numeroase personalități reprezentative pentru Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2