Date companie
 
 
 
 

Iohannis și Trump au adoptat o declarație comună privind întărirea relațiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Klaus Iohannis, Donald Trump
 

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump. Este pentru a doua oară, după întâlnirea din iunie 2017, când cei doi președinți au o întrevedere la Casa Albă. Klaus Iohannis și Donald Trump au adoptat, în cadrul întâlnirii de ieri, o declarație comună privind întărirea relațiilor România-Statele Unite. Casa Albă a dat publicității un comunicat de presă, chiar în timpul întâlnirii, cu privire la parteneriatul româno-american. Potrivit acestuia, Washingtonul va sprijini România pentru a fi ridicate vizele și vor fi întărite parteneriatele privind domeniul energetic. În cadrul conferinței de presă, Donald Trump, a confirmat intenția consolidării parteneriatului cu România, prin intensificarea relațiilor bilaterale militare și comerciale. Întrebat dacă s-au făcut pași concreți în privința eliminării vizelor, președintele român a replicat că președintele Trump este foarte interesat de această tematică și este convins că specialiștii din administrația americană, împreună cu specialiștii români, vor găsi cele mai bune căi pentru a continua o îmbunătățire a acestor aspecte. De asemenea, în același comunicat se precizează că „România se angajează să lucreze cu SUA în combaterea securităților cibernetice ridicate de furnizorii chinezi în privința rețelelor 5G”. Și problema corupției a fost abordată de Donald Trump, care a afirmat că a observat că România se numără printre țările care au probleme privind corupția, dar a subliniat că Bucureștiul a făcut "progrese uriașe" în combaterea acestui fenomen.

DONALD TRUMP, președintele SUA

”Sigur că voi discuta. Dar cred că acesta este un om care poate rezolva problema corupției în România. A făcut progrese mari.”

KLAUS IOHANNIS, președintele României

”Am discutat cu președintele Trump în mod pragmatic și deschis despre căile de aprofundare și extindere a parteneriatului strategic, care după 22 de ani este încă puternic. Am adoptat împreună o declarație comună. Ducând la nivelul de excelență a cooperării politico-militare și de securitate, de cooperare economică în domeniul energiei, inclusiv cea nucleară, dar și în alte domenii.”

Întrebat de reporteri despre o posibilă suplimentare a forțelor americane în România, Trump a declarat că ”este un lucru despre care vom discuta”.

Președintele Klaus Iohannis a primit un cadou original din partea omologului său american, Donald Trump, în timpul întâlnirii bilaterale. Liderul american, cunoscut în campania sa pentru că purta șapca roșie pe care scria Make America Great Again, i-a oferit lui Klaus Iohannis o șapcă albă pe care scrie „Make România Great Again”, care s-ar traduce „Să facem România măreață din nou”. Klaus Iohannis i-a oferit la rândul său lui Donald Trump, un stilou.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Moțiunea de cenzură a fost aprobată ( 10 Octombrie 2019 )

  Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție a fost adoptată de către Parlament cu 238 de voturi 'pentru'.

 • Klaus Iohannis susține sprijinirea sectorului digital ( 8 Octombrie 2019 )

  Președintele României susține transformarea țării prin tehnologizare! Klaus Iohannis a participat la lansarea proiectului Romania Tech Nation, la Universitatea Politehnică, unde a vorbit despre nevoia de dezvoltare a sectorului digital, despre implicarea antreprenorilor, precum și despre digitalizarea economiei. 

 • O nouă candidatură pentru Iohannis ( 4 Ianuarie 2019 )

  Iohannis își pregătește o nouă candidatură pentru funcția de președinte al României! Șeful statului a declarat că va candida pentru un nou mandat, la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul acestui an. Klaus Iohannis a subliniat că obiectivul lui personal este câștigarea celui de-al doilea mandat de președinte. Șeful statului a mai adăugat că este optimist în privința alegerilor și nu se simte amenințat de niciun contracandidat.

 • A început anul universitar ( 1 Octombrie 2018 )

  A început un nou an universitar! Aproximativ 500.000 de studenți au revenit în amfiteatre, în toate facultățile din țară. Momentul a fost marcat prin festivități, în 52 de instituții de învățământ superior. Președintele Klaus Iohannis a participat la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Iași, care s-a desfășurat la Teatrul Național "Vasile Alecsandri”. La ceremonie au participat reprezentanți ai celor cinci universități de stat din municipiu.

 • Carmen Dan îi critică pe Iohannis ( 25 Septembrie 2018 )

  Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan l-a criticat, la începutul audierii sale care a avut loc la Comisia de Apărare din Senat, pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că „s-a antepronunțat” cu privire la violențele din Piala Victoriei din 10 august. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2