Date companie
 
 
 
 

ISARESCU: Într-un stat de drept, când semnezi ceva, îți asumi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : banci, contracte, isarescu
 

"Este și treaba clienților să-și poarte de grijă, atunci când semnează un contract". Afirmația aparține guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, deși nu este un "apărător" al bancherilor, spune acesta. Declarația lui Isărescu vine după ce bancherii au fost luați în brațe de FMI, în disputa legată de clauzele abuzive. Articolul din Codul de Procedură Civilă potrivit căruia, odată descoperite, ele ar trebui scoase din contractele de creditare, a fost amânat de două ori. Potrivit scrisorii de intenție a guvernului față de FMI, ne putem lua adio de la această prevedere.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator BNR: "În definitiv, clauzele astea abuzive sau neabuzive sunt din niste contracte pe care le-au semnat oamenii când au luat credite. Deci tot într-un stat de drept când semnezi ceva îți asumi faptul că n-am înțeles, n-am știut cum e cu riscul valutar este un argument, dar eu bănuiesc și nu bănuiesc aiurea că persoane care acum câțiva ani ne băteau la cap că "ce avem noi cu creditarea în valută" vin să ne vorbeasca acum de clauze abuzive."

Toate procesele referitoare la clauzele abuzive se vor judeca doar la Înalta Curte de Casație și Justiție. În plus, clienții nu-și vor mai putea recupera banii pierduți din cauza lor. Motivul: bancherii spun că ar putea avea pierderi de 5 miliarde de lei din eliminarea clauzelor, iar sectorul bancar ar fi destabilizat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2