Date companie
 
 
 
 

Isărescu: Nu sunt pentru privatizarea CFR Marfă, așa, doar de dragul privatizării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, privatizare
 

Privatizarea unor companii, precum CFR Marfă, nu ar trebui făcută doar de dragul privatizării. Afirmatia ii apartine guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. În plus, potrivit acestuia, principalul obiectiv ar trebui să fie ieșirea de pe pierderile pe care operatorul feroviar le înregistrează lunar. Întrebat de jurnaliști în calitate de fost premier al României, Isărescu a declarat că CFR Marfă ar trebui să rămână în proprietatea statului.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator BNR: "CFR Marfă ar trebui să nu mai aibă pierderi. Mai ales pierderile pe care le are în prezent. (...) Eu văd privatizarea ca o soluție de a ieși dintr-un impas ca acesta, cerc vicios, au nevoie de investiții, statul nu are. Nu sunt pentru privatizarea unui societăți de stat care are și un cvasi monopol doar așa de dragul privatizării!"

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta sunt în dispute privind privatizarea companiei, Băsescu cerând ca Ponta să-și asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT. Președinția a transmis un comunicat în care anunța că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitației. Executivul a transmis însă că neformularea unei poziții a CSAT în cazul contractului se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat și restructurarea companiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2