Date companie
 
 
 
 

Junii din Șchei au mărșăluit pentru desemnarea Brașovului drept capitală regională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, Juni
 

Brașovul trebuie să devină capitala Regiunii Centru, susțin Junii din Șchei, care au mărșăluit, sâmbătă, pe străzile din centrul istoric, pentru a-și face cunoscută dorința.

VASILE BIDET, președinte, Uniunea Junilor Brașoveni: "Ne ocupăm numai de partea culturală, nu altceva. Strict partea culturală, sperând că cei de la București, prin scrisoarea pe care o vom trimite primului ministru al Guvernului, vor ține cont de doleanțele celei mai vechi comunități din Șcheii Brașovului."

VOX - june: "Dorim să fie stabilite niște criterii economice și sociale clare, care să stabilească această capitală. - Ce credeți că are Brașovul și nu au celelalte reședințe de județ?- Are puterea să tragă toată regiunea după el."

VOX - june: "Este dreptul nostru să ne exprimăm părerea cu mersul comunității. Aceasta nu e o acțiune politică, ci un demers cultural."

Demersul junilor brașoveni este susținut în totalitate de localnici.

VOX - tanti: "Ce are Brașovul? Că avea multe, dar acum nu mai are. În tot cazul, avem educație multă. Suntem brașoveni, brașoveni care ne iubim Brașovul."

VOX tanti: "Brașovul are șanse să devină capitală regională? Eu zic că da. - Ce are Brașovul și nu au celelalte orașe? - Junii. - Și e de ajuns? - Eu zic că da."

AMBIANȚĂ - reprezentanta prefecturii primește semnăturile: "Vreau să vă asigur că această acțiune e apreciată pentru că vă alăturați tuturor celor care vor ca Brașovul să devină capitală regională."

Reprezentanții Prefecturii Brașov au primit, pe lângă scrisoarea adresată premierului Victor Ponta, câteva cărți cu istoria junilor din Șchei și tabele cu sute de semnături de susținere din partea localnicilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2