Date companie
 
 
 
 

La doar 3 ani, Elian a inventat un lansator de baloane de săpun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : copil, inventator
 

Cel mai tânăr inventator din România este orădean! La doar trei ani și jumătate, Elian Farcaș a reușit să impresioneze numeroși inventatori consacrați din domeniul descoperirilor, la Salonul Internațional de Invenții și Inventică "Traian Vuia" de la Timișoara. Ca un adevărat inventator, Elian s-a prezentat la târg cu o creație proprie, un lansator de baloane.

ADRIAN FARCAȘ, tatăl lui Elian
"Invenția lui Elian este una destul de simplă, să zic așa. Este vorba de capătul unui vermorel înmuiat într-o soluție cu săpun care produce baloane de săpun."

Pentru invenția sa, Elian a fost premiat și medialiat cu aur.

Elian a moștenit pasiunea pentru invenții chiar de la tatăl său, care este un cunoscut inventator, având în palmares numeroase premii internaționale. Băiețelul spune că ar fi tare bucuros dacă invenția sa ar deveni jucăria preferată a cât mai multor copii. Elian deține deja un record național, fiind cel mai tânăr inventator participant la Saloanele de Inventică și Invenții din România.

ELIAN FARCAȘ, inventator
"Poți să ne spui ce ești tu? Inventator și comoară națională."

Pentru performanța lui, micul inventator are șanse mari să fie înscris în Cartea Recordurilor. Elian nu are de gând să se oprească aici. Băiețelul lucrează deja la un alt proiect și vrea să devină unul dintre cei mai mari inventatori ai lumii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În pregătire, OUG care prevede închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili ( 9 August 2019 )

  Ordonanță de urgență care să prevadă inchisoare pe viață! Asta pregătește Guvernul României, după ce cazul de la Caracal a scos la iveală șubrezenia sistemului și faptul că legile blânde favorizează infracționalitatea.

 • Grădiniță sancționată pentru discriminarea unui copil cu autism ( 11 Iunie 2019 )

  Grădinița în care un copil care suferă de autism a fost ascuns în altă sală, în timpul unei inspecții care a avut loc în februarie, a fost amendată de Consiliul National pentru Combaterea Discriminării. Gradinița bucureșteană...

 • Copil de 11 ani, exploatat cu aprobarea tatălui ( 19 Mai 2019 )

  Caz grav de exploatare a unui copil, într-o localitate din județul Dâmbovița. Polițiștii din Găești au fost sesizați că un copil de 11 ani era folosit de mai mult timp la îngrijirea animalelor, de către doi bărbați din localitățile Găești și Crângurile.

 • Un copil de trei ani a murit după ce a căzut într-o fosă septică ( 16 Aprilie 2019 )

  Caz dramatic, într-un sat din județul Iași! Un copil în vârstă de trei ani a murit, după ce a căzut în fosa septică din spatele școlii din satul Buda, comuna Brăiești. Potrivit Mediafax, surse judiciare au precizat că băiețelul participa la...

 • Femeile din Gorj primesc ajutoare financiare pentru primul copil ( 6 Februarie 2019 )

  Femeile din județul Gorj, încurajate să devină mame! Primarul orașului Rovinari a descoperit o modalitate prin care să rezolve problema natalității scăzute din zonă. Astfel, femeile primesc suma de 1.500 de lei pentru nașterea primului copil, respectiv 1.000 de lei pentru al doilea. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2