Date companie
 
 
 
 

La Drobeta Turnu-Severin oamenii au ieșit în stradă din cauza frigului din case, spitale și școli

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : batrani, tavan, daramaturi
 

Protest în stradă din cauza frigului din locuințe, școli și spitale. Peste 100 de oameni din Drobeta Turnu-Severin s-au strâns în centrul orașului revoltați că deși suntem în prag de iarnă, nu au caldură.

AMBIANTA
"E o chestiune de viata si de moarte aici înțelegeți. Intrăm peste ei. Ce interese au acești oameni."

Peste 80.000 de oameni stau în frig, iar după ce în ultimele zile temperaturile au scăzut drastic, situația a devenit și mai grea.

VOX
"Cum e în case? E mai frig decât afară. Afară e cald și bine poți să stai și în casă nu poți să stai nici în cinci pulovere. Din cauza unora care nu stiu să chibzuiască banul nostru."

Situația e dramatică nu numai în case, dar și în școli și spitale.

VOX
"Am ieșit pentru că și eu sunt ca domnul și ca domnul am si eu copil și mie îmi e frig școlile sunt în frig."

VOX
"Situația mi se pare gravă. Eu vin acum de la spital. Lucrez la secția de psihiatrie și pur și simplu nu am cum să-mi desfășor activitatea efectiv am înghețat de frig dacă ați vedea în ce condiții stau bolnavii nici la Auschwitz nu era așa."

Orașul a rămas în frig după ce termocentrala a intrat în faliment, iar firma care trebuia să construiască una noua nu a terminat investiția. Mai mult, acum a contestat si licitația prin care primăria desemnase o altă firmă să asigure încălzirea orașului.

MARIUS SCRECIU, primar, Drobeta Turnu-Severin

"În masura în care se judecă această contestatie și din momentul în care am primit un răspuns în 7 10 zile este agent termic în oras"

Oamenii sunt disperați și au inițiat deja o petiție în care le cer autorităților să găsească o soluție cât mai repede.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Clarificări privind deplasările de Paște, în condiții de distanțare socială ( 14 Aprilie 2020 )

  Având în vedere numărul mare de întrebări primite de la cetățeni cu privire la deplasările din perioada Paștelui, Grupul de Comunicare Strategică și Ministerul Afacerilor Interne vine cu explicații punctuale. Astfel, referitor la...

 • ”Legea recunoștinței”, retrasă de inițiatori ( 9 Iulie 2019 )

  ”Legea recunoștinței” între generații, inițiată de peste 70 parlamentari PSD și care-i obliga pe copii să-și întrețină părinții, la bătrânețe, a fost retrasă. La solicitarea unuia dintre inițiatori, deputatui PSD, Dumitru Gherman, Biroul Permanent...

 • Casa mistuită de foc a unor bătrâni din județul Timiș, reconstruită de mitropolitul Banatului ( 18 Noiembrie 2017 )

  Doi bătrâni greu încercați de soartă au avut parte de un dar nesperat din partea Bisericii! Singuri și cu o stare de sănătate precară, cei doi bătrâni din localitatea Șipet, județul Timiș, au primit o mare lovitură...

 • Tavanul holului de la etajul doi al Școlii Gimnaziale nr. 141 s-a făcut praf ( 26 Mai 2017 )

  Incident grav la o școală din Capitală! Tavanul din holul clădirii s-a prabușit ca și când ar fi fost cutremur. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Pe imagini se vede cum tavanul holului de la etajul doi al Școlii Gimnaziale nr 141 s-a făcut praf, iar bucați imense de rigips s-au împrăbușit peste tot. Copiii și profesorii nu se aflau înauntru, pentru ca zilele acestea este Școala Altfel.

 • Tavan prăbușit peste bătrâni ( 3 Noiembrie 2016 )

  Clipe de coșmar în Roman! Un tavan s-a prăbușit într-un cămin de bătrâni! Zeci de salvatori au intervenit de urgență. Incidentul s-a petrecut în toiul noptii. Cele opt femei din salon dormeau când tavanul s-a desprins exact ca la cutremur și s-a prăbușit peste paturi. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2