Date companie
 
 
 
 

Laborator pentru testarea nivelului radiațiilor emise de telefoanele mobile, la Prejmer

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : radiatii, brasov, laborator, telefoane, prejmer, tastare
 

România va putea testa nivelul radiațiilor emise de telefoanele mobile! Autoritatea de reglementare în comunicații va avea posibilitatea de supune mobilele la teste de laborator, pentru a se vedea dacă radiațiile telefoanelor vândute în România respectă normele Uniunii Europene în privința protecției sănătății și siguranței utilizatorului.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În laborator vor fi testate produse electrice și electronice, printre care și telefoanele mobile. Măsurătorile vor acoperi o gamă largă de teste privind compatibilitatea electromagnetică, protecția sănătății și siguranța utilizatorului."

Laboratorul, aflat la Prejmer, în județul Brașov, va fi operațional de săptămâna viitoare. Investiția s-a ridicat la aproximativ 18 milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii zată din veniturile proprii ale Autorității de reglementare în comunicații. Primul laborator din România pentru măsurarea indicelui SAR, - Specific Absorption Rate - a fost deschis la Craiova în 2009, de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Cazuri de toxiinfecție alimentară, după o petrecere de botez ( 9 Februarie 2020 )

  De la petrecerea de botez, la spital! 11 persoane, printre care un copil, au făcut toxiinfecție alimentară, după ce au consumat din preparatele servite la un botez organizat într-un local din Feldioara, județul Brașov.

 • Un bărbat cu bebelușul în brațe a căzut de la etajul zece al blocului în care locuia ( 30 Ianuarie 2020 )

  Tragedie cumplită în Brașov! Un bărbat de 37 de ani s-a aruncat de la etajul 10, cu bebelușul în brațe. Potrivit presei locale, în această dimineață, bărbatul a ieșit pe balcon și s-a aruncat în gol, ținând în brațe...

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2