Date companie
 
 
 
 

Laborator pentru testarea nivelului radiațiilor emise de telefoanele mobile, la Prejmer

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : radiatii, brasov, laborator, telefoane, prejmer, tastare
 

România va putea testa nivelul radiațiilor emise de telefoanele mobile! Autoritatea de reglementare în comunicații va avea posibilitatea de supune mobilele la teste de laborator, pentru a se vedea dacă radiațiile telefoanelor vândute în România respectă normele Uniunii Europene în privința protecției sănătății și siguranței utilizatorului.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În laborator vor fi testate produse electrice și electronice, printre care și telefoanele mobile. Măsurătorile vor acoperi o gamă largă de teste privind compatibilitatea electromagnetică, protecția sănătății și siguranța utilizatorului."

Laboratorul, aflat la Prejmer, în județul Brașov, va fi operațional de săptămâna viitoare. Investiția s-a ridicat la aproximativ 18 milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii zată din veniturile proprii ale Autorității de reglementare în comunicații. Primul laborator din România pentru măsurarea indicelui SAR, - Specific Absorption Rate - a fost deschis la Craiova în 2009, de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2