Date companie
 
 
 
 

"Lăcașul sfânt al lui Zamolxes", spectacol teatral pus în scenă la Peștera Polovragi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brand, gorj, teatru, actori, brancusi, acasa, turistic, pestera, polovragi, zamolxes
 

Teatru și spiritualitate, la Peștera Polovragi, în județul Gorj! Potrivit legendei, în peșteră ar fi locuit zeul suprem al dacilor, Zamolxes, căruia organizatorii i-au închinat piesa intitulată "Lăcașul sfânt al lui Zamolxes". Autoritățile locale intenționează să-l transforme pe Zamolxes în brandul turistic al județului Gorj.

AMBIANȚĂ "Au rămas aici, au rămas lângă Zamolxe, să-i fie de ajutor."

Îmbrăcați în costume specifice geto-dacilor, actorii au dat viață unor scene în centrul cărora se află figura legendară a lui Zamolxes.

AMBIANȚĂ "Vin oameni aici, nu numai din Dacia. Vin din toată lumea, ca să afle sfat sau alinare de la Zamolxe."

VOX "Nu mă așteptam. Într-adevăr, este ceva foarte impresionant. Foarte frumos! Mai așteptăm să mai vină. Dorim să mai vedem și reluarea."

Evenimentul face parte din programul de promovare turistică a județului Gorj, "Vino, acasă la Brâncuși!”.

ȘTEFAN FĂSUESCU, primar, com. Polovragi, jud. Gorj "Având în vedere că avem obiective turistice ca sfânta mănăstire Polovragi, Cheile Oltețului, Peștera, ruinele cetății dacice, odată cu manifestările "Acasă la Brâncuși", căutăm ca peștera să fie cunoscută și să avem cât mai mulți vizitatori."

Situată pe malul Oltețului, Peștera Polovragi se mai numește și Peștera lui Zamolxes. Potrivit legendei, preotul suprem al dacilor s-a retras aici, unde ar fi trăit timp de patru ani, în sihăstrie. Scrierile istorice acreditează ideea că peștera ar avea legătură directă cu sanctuarul de la Sarmisegetuza.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Invitație la un tur virtual, în Peștera Urșilor ( 24 Ianuarie 2021 )

  Tur virtual fascinant al Peșterii Urșilor din județul Bihor, propus de Romsilva pe pagina sa de Facebook! Fotografiile realizate de Timea Iszak și Florin Coraș dezvăluie frumusețea aparte a peșterii.

 • Munca de acasă, preferată de români în pandemie ( 4 Septembrie 2020 )

  Munca de acasă, în topul preferințelor românilor! Potrivit datelor comunicate platforma de recrutare online BestJobs, în luna august, au fost înregistrate peste 100.000 de căutări de locuri de muncă pe Internet...

 • Dezavantajele muncii de acasă ( 31 Mai 2020 )

  Munca de acasă nu este ușoară, pentru cei care au copii. Începând din 16 martie, momentul intrării în starea de urgență, mulți angajați din domeniul privat și de la stat și-au mutat biroul la domiciliu. Cum grădinițele...

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2