Salvamarii sunt la datorie! Vremea bună de plajă și temperatura apei au favorizat turismul pe litoralul Mării Negre. Salvamarii se plâng, însă, că oamenii nu respectă recomandările lor și riscă viața. De la începutul sezonului estival, marea a răpit deja două vieți, iar mai multe persoane au fost salvate în ultima clipă de la înec.
VOX "Adulții se mai găsește câte un curajos să încerce marea."
VOX salvamar: "În general nu au grijă de copii. Sunt unii părinți iresposabili, de exemplu am scos o fetiță, mama ei citea o carte pe prosop și fetița era-n valuri și era marea foarte agitată."
VOX "Ieri, la ora cinci, chiar în fața foișorului de salvamar, un domn cu alcoolemie, mai în vârstă, la un moment am văzut că nu mai scotea capul să respire, măturându-l valurile. L-am scos."
VOX "Ignoră și după aceea, seara, se văd victimele la știri și lumea se miră că s-a întâmplat."
Un salvamar bun trebuie să știe să înoate foarte bine și să stăpânească perfect principalele tehnici de salvare.
VOX "Suntem pe plajă, încercăm din toate puterile să facem tot ce e mai bine pentru cetățeni."
VOX "- Vă simțiți mai în siguranță când vedeți salvamarii? - Cu siguranță, da. Pentru noi, pentru copii."
Un salvamar de pe litoral lucrează zece ore pe zi. Dintre acestea, opt sunt plătite și două le lucrează ca voluntar. Salariul mediu al unui salvamar este puțin peste două mii de lei net. Ei nu țin cont, însă, de aceste aspecte. Se aruncă în valuri pentru a salva oameni, chiar dacă își pun în pericol propia viață. Spun, însă, că este de dorit ca oamenii să respecte recomandările lor, pentru a n-și pune viața în pericol.
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Salvamarii le recomandă turiștilor să nu se aventureze în valuri, atunci când mare este agitată. Steagul roșu arborat pe catarg atenționează fără dubiu asupra pericolului. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu treacă de geamandură, deoarece se expun pericolului de a fi loviți de ambarcațiunile cu motor. Totodată, nu este recomandat înotul după un pahar în plus sau o masă copioasă, deoarece plăcerea scăldatului se poate transforma într-un coșmar."
Stațiunea Stâna de Vale din Masivul Vlădeasa, județul Bihor atrage ca un magnet turiștii de toate vârstele, din țară și din străinătate. Oamenii vin aici pentru relaxare, sporturi în aer liber sau drumeții, pentru a respira...
Dacă în alte stațiuni accidentele pe pârtie se țin lanț, la Stâna de Vale, în județul Bihor, nu a fost înregistrat niciun incident. Stratul gros de zăpadă, temperaturile potrivite pentru această perioadă a anului...
Aventuri, distracții și multă voie bună, în țara zăpezii, la Stâna de Vale din județul Bihor! Stratul consistent de zăpadă, pârtiile pregătite pentru schi și pentru săniuș, posibilitățile de mișcare în aer liber din Happy Land Adventure Park...
Dacă pe pârtiile din alte stațiuni se înregistrează accidente, iar unii turiști ajung la spital cu traumatisme și fracturi, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor nu există niciun incident de acest gen.
Intervenție emoționantă a pompierilor din Blaj! Un câine care a căzut într-un râu înghețat a fost scos la mal de salvatori. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019