Date companie
 
 
 
 

MAE a lansat două servicii consulare: Infochioșcurile și aplicația pentru telefon mobil

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mae, infochiosc
 

Ministerul Afacerilor Externe oferă cetățenilor două noi servicii consulare: infochioșcurile cu informații de călătorie și aplicația MAE pentru telefonul mobil "Călătorește în siguranță"! Lansarea oficială a avut loc la Aeroportul Henri Coandă.

TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe: "Lansarea Infochioșcurilor și a aplicației pentru telefoanele tip smartphone este un proiect care face parte dintr-o campanie mai largă lansată anterior de MAE."

Infochioșcurile și aplicația pentru telefoanele mobile oferă informații cetățenilor despre țările în care doresc să călătorească, recomandări despre siguranță dar și despre sistemul medical sau traficul auto.

TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe: "Este vorba de alertele transmise prin SMS-uri de principalele companii de telefonie mobile, pe care cetățenii români le primesc la sosirea în zone cu risc, alertele de călătorie difuzate de posturile TV și de radio, campaniile de avertizare asupra problemelor cu care cetățenii români care călătoresc în străinătate se pot confrunta: traficul internațional de droguri, munca în străinătate, condițiile specifice de intrare și sedere pe teritoriul anumitor state."

Cetățenii pot afla de asemenea de unde pot solicita asistență consulară și ce pot face funcționarii consulari pentru ei, în cazul în care devin victime ale furtului de acte în străinătate sau ale unor accidente. De asemenea, aplicația oferă posibilitatea înregistrării în evidența ambasadelor și consulatelor României. Aplicația MAE pentru telefonul mobil este gratuită și poate fi descărcată pe orice tip de telefon mobil.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românilor li se recomandă să amâne călătoriile ( 20 August 2020 )

  Ministerul Afacerilor Externe le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale.Recomandarea este făcută ținând cont de contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2. 

 • Turiștii români, retestați pentru coronavirus la Vama Kulata-Promachonas ( 30 Iulie 2020 )

  Coadă kilometrică, la Vama Kulata-Promachonas, din cauza măsurii de retestare a turiștilor din zone puternic afectate de coronavirus, care doresc să călătorească în Grecia!

 • S-a dat startul alegerilor prezidențiale 2019 ( 8 Noiembrie 2019 )

  A început votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, în Diaspora! Românii din străinătate pot vota timp de trei zile, în cele 835 de secții deschiseîn acest scop. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 • Raport M.A.E. privind votul din Diaspora, în care alții sunt de vină pentru proasta organizare ( 7 Iunie 2019 )

  Raport al Ministerului Afacerilor de Externe privind votul din Diaspora! În raportul trimis premierului, se specifică faptul că, printre factorii care au dus la formarea cozilor la secțiile de votare din străinătate se numără...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2