Date companie
 
 
 
 

"Masca 25 ani"- spectacole de excepție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : teatru, masca
 

"Măști europene... la Masca”. Este vorba despre festivalul aflat la a 10-a ediție, organizat în cadrul stagiunii aniversare ”Masca 25 ani”. De-a lungul timpului, invitați de peste hotare au venit la teatrul Masca pentru a face cunoscut teatrul de mișcare publicului din România. Anul acesta invitați speciali sunt Compania Pantakin, condusă de Michele Modesto Casarin și sculptorul și creatorul de măști Stefano Perocco di Meduna.

MICHELE MODESTO CASARIN, regizor artistic al Pantakin:  "Teatru Masca a produs multe spectacole, iar actorii sunt excepționali, au o pregătire foarte bună, ceea ce înseamnă că școlile românești sunt foarte bune însă e clar că este nevoie de timp pentru ca ei să poată lucra în acest stil.”


IOANA RUFU, actriță, Teatrul Masca:  "Mi se pare important că un profesionist de acolo, de la mama ei de acasă vine la noi și ne învață aceste lucruri pentru că noi descoperim cu totul un alt univers."

Commedia dell` arte este o formă teatrală politică și socială, apărută în Italia secolului al 16-lea. Masca, în calitatea sa de instrument pentru jocul actoricesc, este legătura dintre carnaval și commedia dell` arte.


EUGEN FETESCU, actor, Teatrul Masca:  "Trebuie să gândească corpul, nu capul (...) gândești inițial, ai studiat masca, ai înțeles și după aceea vine nivelul în care intervine corpul care să dea viață acestei măști. E..aici începem să ne simțim ca și cum am învăța să mergem, e foarte frumos, o experiență unică și utilă."

Proiectul, născut în anul 2005, își propune familiarizarea publicului românesc cu un stil teatral aparte, puțin practicat în România, cel al teatrului de gesturi, pantomimă, expresie corporală și clovnerie. Duminică, iubitorii de teatru pot viziona spectacolul ”Când dragostea poartă pâslari” susținut în Sala Mare a Teatrului Masca, de la ora 19:00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • ”D'ale carnavalului”, la Teatrul ”Masca” ( 2 Noiembrie 2019 )

  Premieră de zile mari, la Teatrul Masca! Piesa de comedie „D’ale carnavalului”, de referință în creația lui Ion Luca Caragiale, este pusă în scenă în mod inedit, la Teatrul Masca, în regia lui Mihai Mălaimare.

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 • Un nou experiment al Laboratorul de Teatru DENS, la București ( 3 Iulie 2019 )

  Începe cel mai ambitios eveniment teatral al anului! Laboratorul de Teatru DENS oferă din nou cadrul ideal pentru ieșirea din rutină și pentru experiment. Laboratorul, inițiat în 2016, sub coordonarea lui Oleg Loevski, critic...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2