Date companie
 
 
 
 

"Masca 25 ani"- spectacole de excepție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : teatru, masca
 

"Măști europene... la Masca”. Este vorba despre festivalul aflat la a 10-a ediție, organizat în cadrul stagiunii aniversare ”Masca 25 ani”. De-a lungul timpului, invitați de peste hotare au venit la teatrul Masca pentru a face cunoscut teatrul de mișcare publicului din România. Anul acesta invitați speciali sunt Compania Pantakin, condusă de Michele Modesto Casarin și sculptorul și creatorul de măști Stefano Perocco di Meduna.

MICHELE MODESTO CASARIN, regizor artistic al Pantakin:  "Teatru Masca a produs multe spectacole, iar actorii sunt excepționali, au o pregătire foarte bună, ceea ce înseamnă că școlile românești sunt foarte bune însă e clar că este nevoie de timp pentru ca ei să poată lucra în acest stil.”


IOANA RUFU, actriță, Teatrul Masca:  "Mi se pare important că un profesionist de acolo, de la mama ei de acasă vine la noi și ne învață aceste lucruri pentru că noi descoperim cu totul un alt univers."

Commedia dell` arte este o formă teatrală politică și socială, apărută în Italia secolului al 16-lea. Masca, în calitatea sa de instrument pentru jocul actoricesc, este legătura dintre carnaval și commedia dell` arte.


EUGEN FETESCU, actor, Teatrul Masca:  "Trebuie să gândească corpul, nu capul (...) gândești inițial, ai studiat masca, ai înțeles și după aceea vine nivelul în care intervine corpul care să dea viață acestei măști. E..aici începem să ne simțim ca și cum am învăța să mergem, e foarte frumos, o experiență unică și utilă."

Proiectul, născut în anul 2005, își propune familiarizarea publicului românesc cu un stil teatral aparte, puțin practicat în România, cel al teatrului de gesturi, pantomimă, expresie corporală și clovnerie. Duminică, iubitorii de teatru pot viziona spectacolul ”Când dragostea poartă pâslari” susținut în Sala Mare a Teatrului Masca, de la ora 19:00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2