Date companie
 
 
 
 

Masuri pentru bolnavii cu dizabilitati din Prahova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bolnavi, dizabilitati
 

Primele mãsuri dupã calvarul bolnavilor si pacientilor cu dizabilitãti din Ploiesti. Dupã ce au fost nevoiti sã stea zile întregi la cozi infernale la comisia de reevaluare, Directia de Asistentã Socialã din Prahova a decis ca bolnavii netransportabili sã rãmânã acasã. Reprezentantii Directiei de Asistentã Socialã din Prahova spun cã vor lua legãtura cu primarii tuturor localitãtilor, pentru ca oamenii care NU trebuie sã meargã la reevaluare sã fie mai bine informati si sã nu batã drumul degeaba la Ploiesti.

ALEXANDRU BOCIOACÃ, director adj. DGASPC Prahova: "Persoanele cu handicap, care sunt nedeplasabile, nu trebuie sã vinã personal la serviciul de evaluare."

Programul comisiilor de evaluare a fost prelungit, iar programãrile se vor face în scris.

ALEXANDRU BOCIOACÃ, director adj. DGASPC Prahova: "Sã se evidentieze clar ora la care ar trebuie sã vinã la comisie.

VASILICA FLOREA, dir. gen. Directia de Asistentã Socialã PH: "Se vor completa si zilele de vineri cu comisii, desi acestea erau utilizate în mod frecvent. De douã ori pe lunã comisia oricum functiona si în ziua de vineri."

Pânã la renovarea clãdirii unde va fi mutatã Comisia de evaluare, reprezentantii institutiei au încercat sã facã rost de alte spatii. Deocamdata insa acestea nu au fost gasite.

MIRCEA COSMA, presedinte CJ Prahova: "Noi avem mai multe probleme cu spatiile. Am cerut Ministerului Economiei. sã ne dea niste spatii, unde sã desfãsurãm o serie de activitãti. Încã nu s-a putut datoritã reorganizãrii Ministerului Cercetãrii, care preia clãdirile pe care le-a avut. Min. Economiei."

Sute de persoane cu dizabilitãti grave au fost obligate sã astepte ore în sir pentru a obtine viza de la Comisia de reevaluare.

VOX: "Ametitã de cap, dacã mã aplec în jos cad grãmadã. Nevoia te face sã astepti. Mai vin si mâine, nu se face treabã vin si poimâine."

VOX: "Mã simt asa agitatã, stresatã... sã stau singurã, agitatia asta mã..."

În zilele trecute, mai multor persoane care s-au asezat la coadã cu noaptea în cap, li s-a fãcut rãu pe holurile institutiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2