Se apropie Paștele și creștinii care au ținut post vor gusta, din nou, bucatele de dulce. Cei care vor abuza, însă, de ouă roșii, drob, fripturi sau băutură au toate șansele să ajungă pe mâna medicilor. Ca să prevină astfel de situații, specialiștii în sănătate publică, din cadrul Ministerului Sănătății, fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor pascale. Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au ținut postul. Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, preluat de Agerpres, alimentele de acest gen ar trebui evitate, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice. De asemenea, bolnavii care suferă de diabet trebuie să respecte regimul indicat de medici. La rândul lor, persoanele care au probleme cu inima trebuie să evite consumul de alimente bogate în grăsimi sau sărate. În general, pentru sărbătorile pascale ar fi indicat un consum moderat de alimente tradiționale pe bază de miel, mai ales în cazul persoanelor care au ținut post. Alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate. Medicii recomandă și evitarea consumului excesiv de alcool. În plus, după o masă bogată, mișcarea fizică este cea mai bună modalitate de ardere a caloriilor.
A patra ediție a caravanei ”Sănătatea vine la tine”, un proiect al Alianței Pacienților Cronici din România, evidențiază o realitate îngrijorătoare. Peste 70% dintre persoanele testate în opt localități din șase județe au diabet, hipertensiune, colesterol mare...
Motociclist lovit de un automobil condus de o șoferiță băută, în județul Neamț! Vă avertizăm că urmează imagini cu impact emoțional. Accidentul s-a produs pe o șosea din comuna Girov. Conform comunicatului transmis de IPJ Neamț...
Recomandări de la medici pentru populație, pe timp de caniculă! Evitarea expunerii prelungite și directe la soare în intervalul orar 11:00 - 18:00, utilizarea cremelor de protecție și reducerea activităților fizice care necesită efort mare, sunt câteva dintre recomandările specialiștilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în contextul zilelor cu temperaturi ridicate. Medicii mai recomandă populației să petreacă câte 2-3 ore în timpul zilei într-un loc răcoros.
Românii alocă, în medie, 800 de lei pentru masa și pregătirile de sărbători, conform unui studiu recent, mai ales că anul acesta costurile sunt cu 30% mai mari.
Joia Mare a adus culoare și bucurie în rândul celor care își petrec bătrânețea în centre de îngrijire. Tradiția vopsitului ouălor de Paști a fost păstrată cu sfințenie și la un centru de asistență și îngrijiri, dar și la un cămin de bătrâni din sectorul 6 al Capitalei.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019