Date companie
 
 
 
 

Medicii și asistenții Spitalului Județean Târgu-Jiu au plecat în masă în vacanță

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concediu, medici
 

Situație inedită la Spitalul Județean din Târgu Jiu, după ce cadrele medicale și-au luat concediu în bloc. Într-una dintre secții, au mai rămas la serviciu doar 5 dintre cele 23 de asistente. Mai mult, anumiți medici au solicitat vacanță pe o perioadă mai mare de 30 de zile lucrătoare.

CRISTINA CĂLIMAN, dir. adj., Spitalul Județean Târgu-Jiu: "Toată lumea dorește să plece în concediu, deși se știe că asigurarea activității mediacle este absolut obligatorie. Din acest motiv, întâmpinăm greutăți în a mulțumi salariații noștri și în a asigura activitatea medicală."

Deși cererile pentru concediu au fost depuse cu jumătate de an înainte, medicii și asistenții au cerut reprogramarea liberelor, iar în momentul de față, necesarul de cadre din spital nu poate fi acoperit.

PAULA DIACONU, director, Îngrijiri Medicale: "Reprogramarea este permisă numai în cazul în care situația pe secție este rezolvată. (...) Numărul personalului, în cazul în care pleacă, este redus și atunci activitatea pe secție nu s-ar putea desfășura în condiții normale."

VOX, medic: "Sunt și colegi care au ținut morțiș să-și ia foarte multe zile. -Așa au fost programați din decembrie, anul trecut. Nu știm cum s-a făcut. Asta e! Ce să facem, ne sacrificăm?! (...) - Faceți cu greu față? -Da, foarte greu!"

Cei mai afectați sunt pacienții internați în spital.

VOX, pacient: "E un pic mai multă muncă. Un sfert de oră și dureazã tratamentul mai mult de un sfert de oră, o jumătate de oră."

Directorul spitalului spune că a discutat cu angajații care și-au luat concediu în aceeași perioadă, însă nu a putut rezolva nimic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2