Date companie
 
 
 
 

Medicul erou Cătălin Denciu, omagiat de O.M.S.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medic, distinctie, oms, erou, denciu
 

Medicul erou Cătălin Denciu, cel care a sărit în foc, în noiembrie 2020, pentru a salva pacienții din secția A.T.I. a Spitalului Județean Piatra-Neamț, a fost premiat de Organiația Mondială a Sănătății, pentru atitudine, sacrificiu și exemplul său profesional și uman. Anunțul a fost făcut chiar de directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în deschiderea adunării anuale a agenției ONU pentru sănătate, de la Geneva.

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, director general, O.M.S. „Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. 10 pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său.” 

CĂTĂLIN DENCIU, medicul erou „Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea.” 

ALEXANDRA VLAD, reporter „Timp de aproape 6 luni, medicul erou Cătălin Denciu a stat internat într-un spital din Bruxelles, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare. Medicul a revenit acasă, la Piatra-Neamț, spre finele lunii aprilie, înainte de Paște. Până acum, s-a recuperat bine, dar mai are nevoie de terapii, în scopul recăpătării flexibilității articulațiilor.”

În aprilie, anul acesta, Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia. În schimb, autoritățile din România nu au dat niciun semn, până la ora actuală, de apreciere a eroismului tânărului medic din Piatra-Neamț.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2