Date companie
 
 
 
 

Mii de credinciosi la moastele Sfantului Dimitrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, moaste, pelerini, patriarhie, Sf. Dumitru, rugaciune
 

BUCURESTI

Mii de pelerini au așteptat și noaptea trecută la Patriarhie ca să se roage la moaștele Sfântului Dimitrie Cel Nou. După câteva ore de stat la coadă, în frig, credincioșii au ajuns în fața raclelor.

vox "Avem nevoie de aceste rugãciuni! Cei care vin cu credintã primesc, cei care vin doar sã se afle, nu primesc nimic!"

O tânără însărcinată în luna a șasea a ajuns la spital după ce a fost lovită în îmbulzeală. Alte zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

VENERA VASILIU - director Crucea Rosie sector 4: "S-au împiedicat de garduri si si-au spart arcada. + Unii copilasi au mâncat din diverse locuri si au fãcut indigestie. Alte persoane au avut probleme cu hipertensiunea."

vox "Merge bine, ordonat!"
vox "Am stat vreo opt ore pânã acum. Nu a intrat multã lume în fatã, fatã de anul trecut!"
vox "Au fost jandarmii care au organizat!"

Raclele cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Constantin și Elena, precum și lemnul Sfintei Cruci, vor fi la Patriarhie până vineri. 

CRAIOVA
Aproape 5 mii de craioveni au participat la procesiunea religioasă, care a coincis cu Zilele orasului. Alaiul a pornit de la Catedrala Mitropolitană, care poartă hramul protectorului Craiovei: Sfântul Dumitru. Zeci de preoți au purtat pe strãzile Băniei moaștele Sfinților Nifon, Tatiana, Serghie și Vah.

AMBIANTÃ: "Si nu ne duce pe noi în ispitã... Cã a ta este împãrãtia, puterea si slava!"
IPS IRINEU SLĂTINEANU, mitropolitul Olteniei: "Sfântul Dimitrie se adreseazã tuturor, credinciosilor bãrbati si femei, tineri si vârstnici, militari si civili, politicieni, cã trebuie sã fim mai buni, mai consecventi cu principiile noastre!"

VOX: "Sã ne rugãm pentru sãnãtate, pentru nepoti, pentru copii, pentru mame, pentru pãrinti!"
VOX: "Sã ne dea Dumnezeu sãnãtate si guvernantilor minte multã! Sã ne scoatã din crizã, cã altfel nu stiu ce ne facem!"
VOX: "Pentru sãnãtate, pentru mântuire, pentru mai binele tãrii si al tuturor!" 

PRIBOIENI, jud. Argeș
Potrivit traditiei, zeci de focuri au ars in sate din Argeș si Dâmbovița. Focul lui Sumedru s-a înălțat spre cer, oamenii s-au adunat pe dealuri pentru a sărbători, iar gospodarii au împărțit vin fiert, nuci, mere sau covrigi și s-au rugat pentru o iarna blândă.

VOX: "Bun, fierbinte, cald, dulce! Asa cum ar trebui sã fie si sufletul românului."

BĂRBULEȚU, jud. Dâmbovița
AMBIANTA (copii cu foc): "Si-a mai rãmas o firimiturã, si-am bãgat-o în cãciulã!"
VOX: "Din mosi-strãmosi, de când ne-am nãscut am avut foc, mostenire!"
VOX: "Obiceiul ãsta asa l-am pomenit de când eram copilas!"« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • La noapte, arhiepiscopul Teodosie va repeta Învierea ( 26 Mai 2020 )

  Arhiepiscopia Tomisului va repeta, marți noapte, slujba de Înviere, cu motivul că în perioada stării de urgență nu toți credincioșii au avut posibilitatea să ducă Lumina acasă.Pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului...

 • Slujba de duminică, pe Național 24 PLUS ( 25 Mai 2020 )

  Credința intră în casele noastre, cu ajutorul televiziunii Național 24 Plus! În prezent, lumea este în plină schimbare, iar rugăciunea ne apropie și ne ajută să mergem mai departe. Românii au ales ca, ieri, să se....

 • Prima slujbă religioasă, în starea de alertă ( 17 Mai 2020 )

  După două luni de interdicție la biserică, iată, credincioșii au putut participa la prima Sfântă Liturghie de după ridicarea stării de urgență. Conform măsurilor stabilite de autoritățiile laice și religioase, slujbele au fost organizate...

 • Lingurița pentru împărtășanie, motiv de dispută între autorități și B.O.R. ( 12 Mai 2020 )

  Împărtășirea cu aceeași linguriță, subiect de dispută între autoritățilaice și biserică! Printre propunerile autorităților statului privind prevenirea răspândirii coronavirusului se numără și aceea ca împărtășania să se facă...

 • Campanie controversată, cu bannere cu medici reprezentați ca sfinți cu aureolă de coronavirus ( 29 Aprilie 2020 )

  Campanie stranie, în București, Iași, Brașov și în alte orașe din țară! O artistă din Capitală a creat o serie de ilustrații înfățișând medici cu aure și în posturi de sfinți, în cadrul unei campanii derulate de o agenție de publicitate...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2