Date companie
 
 
 
 

Milioane de tinere sunt victime ale violului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viol, UNICEF
 

Una din 20 de fete cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani a fost victima unui viol! Mai exact, în jur de 13 milioane de fete au fost victimele unui viol în decursul vieții. Aceasta este concluzia îngrijorătoare a unui raport Unicef, intitulat „O nouă eră pentru fete: bilanțul a 25 de ani de progrese”. Raportul este publicat în contextul campaniei Generation Equality și marchează cea de-a 25-a aniversare a Declarației de la Beijing. Deși numărul fetelor care merg la școală și își continuă studiile este, în prezent, mai mare ca oricând la nivel global, progresele remarcabile înregistrate în domeniul educației au contribuit prea puțin la construirea unui mediu în care acestea au parte de mai multă egalitate și de mai puțină violență.

COSMINA STOIAN, reporter

„În 2016, femeile și fetele au reprezentat 70% dintre persoanele identificate ca victime ale traficului la nivel mondial, majoritatea dintre ele fiind victime ale exploatării sexuale. În prezent, fetele sunt expuse unui risc crescut de violență în orice mediu, atât în spațiul online, cât și la școală, acasă și în comunitate. Aici putem vorbi despre consecințe de ordin fizic, psihologic și social.”

Raportul notează faptul că o serie de practici negative, precum căsătoriile timpurii și mutilarea genitală a femeilor, continuă să perturbe și să pericliteze viața a milioane de fete din întreaga lume. Mai exact, în fiecare an, 12 milioane de fete se căsătoresc la vârste fragede.


Milioane de tinere sunt victime ale violului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un primar din județul Ilfov, suspectat că a violat o fată de 12 ani ( 11 Iunie 2021 )

  Edil reținut pentru viol! Primarul comunei Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov, a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind bănuit că ar fi violat o minoră, acum trei ani. În același dosar au fost reținute...

 • Actorul Alexander Zudor, arestat preventiv pentru viol și tenativă de viol ( 2 Februarie 2021 )

  Violator în serie, prins de polițiștii bucureșteni! Este vorba de Alexander Zudor, un actor în vârstă de 46 de ani, cunoscut pentru aparițiile în reclame și producții vizuale. El a pozat inclusiv pentru coperta unei cărți.

 • UNICEF cere guvernelor redeschiderea școlilor ( 9 Decembrie 2020 )

  UNICEF a transmis un apel guvernelor de a face din redeschiderea școlilor o prioritate. Reprezentanții organizației avertizează cu privire la prejudiciile aduse procesului de educație și bunăstării copiilor, pe măsură...

 • Trei suspecți de pedofilie, prinși de polițiști ( 13 Noiembrie 2020 )

  Pedofili cercetați într-un dosar de viol, agresiune sexuala si act sexual cu un minor! Este vorba de doi barbați, unul de 56 de ani și celălalt de 45, care au fost reținuți, fiind suspectați că au agresat sexual mai mulți...

 • Minorii proveniți din țările bogate nu sunt fericiți ( 3 Septembrie 2020 )

  Deși pare paradoxal, nefericirea, obezitatea și abilitățile sociale limitate sunt caracteristicile copiilor care provin din țările cu venituri ridicate, potrivit UNICEF.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2