Date companie
 
 
 
 

Mișcarea Populară s-a lansat pe scena politică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : partid, miscarea, populara
 

Un nou partid s-a lansat pe scena politică românească! Este vorba despre Mișcarea Populară, ai cărei reprezentanți au depus actele la tribunal pentru înregistrarea oficială a formațiunii. În fruntea grupării se află deputatul Eugen Tomac, un apropiat al președintelui Traian Băsescu și favoritul electoratului basarabean la alegerile din iarna anului trecut. Noul partid, de orientare centru-dreapta, se revendică din valorile Partidului Popular European și vrea, printre altele, o abordare constructivă în relațiile cu Republica Moldova și cu diaspora. Tomac va conduce formațiunea până la primul congres al partidului.

EUGEN TOMAC, președinte interimar, Partidul Mișcarea Populară "Noi vrem să fim ce alții nu au putut fi sau nu și-au dorit să fie. Vrem să fim adevărata voce de dreapta a cetățenilor români care au convingeri de dreapta, o alternativă la USL. Mișcarea populară vine cu un proiect de țară (...) suntem un partid creștin democrat și liberal (...) suntem și rămânem partenerii președintelui României."

La originea înființării partidului a fost Fundația "Mișcarea Populară", care a apărut în aprilie, la scurt timp după Convenția Națională a PDL, în urma căreia Vasile Blaga a fost ales președinte al partidului. Acest rezultat i-a nemulțumit pe mulți, printre care și pe președintele Traian Băsescu. Șeful statului a anunțat că la sfârșitul mandatului său la Cotroceni se va orienta către un nou proiect, care să regrupeze oamenii care mai cred în valorile politicii de dreapta. Mai mulți membri PDL au aderat deja la Mișcarea Populară. Oricum, cel puțin unul dintre ei pare convins că Elena Udrea are puteri magice, după ce deputatul PDL le-a luat-o tuturor înainte și a anunțat că Mișcarea Populară se transformã în formațiune politicã.

MARIAN PREDA, președinte, Fundația Mișcarea Popularã "Probabil doamna Udrea a avut o oglindã fermecatã, în care a întrebat: «Oglindã, oglinjoarã, cine este cel mai frumos partid de dreapta din țarã?»...  Și i s-a spus cã nu este PDL și a anunțat cã PMP va fi probabil cel mai important partid de dreapta din România!"

ADRIAN PAPAHAGI, membru, Partidul Mișcarea Populară "Nu suntem Albã ca Zãpada, asta nu e mãrul vrãjitoarei, nu vã va stă în gât, aveți încredere, mușcați din mãrul Mișcãrii Populare!"

Printre membrii fondatori se mai numără Teodor Baconschi, Dragoș Ciuparu, sau Cristian Petrescu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 15 ani de Favorit TV ( 15 Decembrie 2019 )

  Sărbătoare mare, la Favorit TV, care împlinește, astăzi, 15 ani! Și cum poate sărbători altfel, televiziunea cântecelor noastre, decât cu un maraton de muzică autentică românească, dans și voie bună! Sunt 15 ani de când...

 • Portretul candidatului la șefia PSD, prezentat de Viorica Dăncilă ( 10 Iunie 2019 )

  Moțiunea de cenzură, organizarea Congresului extraordinar PSD din 29 iunie, modificarea statutului partidului. Sunt cele mai importante subiecte puse în discuție, astăzi, în Biroul Permanent Național PSD. În conferința de presă susținută...

 • Partidul Libertății, Unității și Solidarității - PLUS, înregistrat oficial ( 16 Decembrie 2018 )

  Partidul Libertății, Unității și Solidarității al lui Dacian Cioloș are certificat de naștere! Formațiunea a fost înregistrată la tribunal, în registrul partidelor politice.

 • C.Ex.N. al PSD, încheiat cu victoria lui Liviu Dragnea ( 22 Septembrie 2018 )

  Liviu Dragnea rămâne la cârma PSD! După aproape nouă ore de dezbateri intense în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, Dragnea a primit votul de încredere al fruntașilor partidului.

 • Buna Vestire, zi de mare sărbătoare creștină ( 25 Martie 2018 )

  Buna Vestire, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși și catolici! Este cinstită ziua în care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că a fost aleasă de Dumnezeu să dea naștere Mântuitorului Iisus Hristos.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2