Date companie
 
 
 
 

Miting cu violente in Piata Victoriei din Capitala!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : miting, piata victoriei, protestatari
 

Protestatarii au încercat sa rupa cordonul de protectie facut de jandarmi si sa ajunga la cladirea guvernului. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i potoli pe oameni, insa acestia au continuat sa arunce cu sticle si alte obiecte spre fortele de ordine. Oamenii spun ca taierea salariilor si a pensiilor a fost o mare nedreptate. Mitingul organizat de CNSLR Fratia a pornit din Piata Revolutiei si a strans aproximativ jumatate din cei 20 de mii de oameni anuntati. Protestatarii au facut un prim popas la ministerul muncii, unde au aruncat cu oua si covrigi, dupa care o delegatie a CNSLR Fratia a fost invitata de ministrul Ioan Botis pentru discutii. Punctul terminus al marsului a fost Piata Victoriei.

"Am vazut foarte multe neplaceri! Cauta sa ne taie salariile si pensiile, cauta sa-si bata joc de noi! Nu suntem destul de necajiti de când conduc escrocii astia?!"

"Cred ca nu facem nimic pâna la urma! -Care e solutia? -Sa mai venim pâna se rezolva!"

ADRIAN BAREA, vicepresedinte Federatia SANITAS: "Acest gen de protest e prevazut de lege, vom sustine actiunea în justitie pentru a se recupera cei 25% luati la salarii!"

Nu toata lumea este, insa, convinsa ca mitingul va produce vreo schimbare. Reprezentantii Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex spun ca greva generala este singura cale de-a ajunge la normalitate în România.

RAZVAN BORDEANU - vicepresedinte SedLex: "Noi am stabilit ca nu vom participa la astfel de manifestari care nu duc la un impact scontat! Ideea de sindicalism în România începe sa fie din ce în ce mai subreda, dat faptului ca prin manifestari care nu duc la efectul scontat am erodat imaginea sindicatelor. Trebuie sa facem o greva generala fara de care nu vom putea sa ajungem catre normal!"

Sindicalistii le-au cerut guvernantilor sa vina cu un pachet concret de masuri anti-criza care sa duca la cresterea veniturilor. Pe lista nemultumirilor, acestia au mai enumerat revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei, stoparea disponibilizarilor în sistemul bugetar, pastrarea Codului muncii si a protectiei salariatilor la concedieri colective.O alta solicitare este mentinerea actualei legi a pensiilor, a vârstei de pensionare si a modului de calcul al pensiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii, din nou în stradă, la mitingul din 10 august ( 10 August 2019 )

  Romanii, în stradă, la un an de la mitingul Diasporei, care a consemnat un moment negru pentru democrația românească. Riposta din 10 august 2018 a forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane...

 • Miting în fața Guvernului ( 9 Aprilie 2019 )

  Un nou protest în fața Guvernului! Peste 2.000 de sindicaliști din Alianța Federațiilor din Industrie au venit în Piața Victoriei din Capitală pentru a-și manifesta nemulțumirile față de condițiile actuale de muncă. 

 • Pregătiri pentru mitingul anti-PSD din 10 august ( 9 August 2018 )

  Protestul de amploare programat să se desfășoare, vineri, în București, atrage zcei de mii de români din Diaspora, dar și din țară. De miercuri, șiruri lungi de mașini intră în țara prin punctele de trecere a frontierei din Vest.

 • Incidente la mitingul PSD, evacuarea contramanifestanților și salubrizare după ( 10 Iunie 2018 )

  Imagini dezolante in fața clădirii Guvernului, după încheierea mitingului PSD. Participanții au lăsat în urmă munți de gunoaie, în special sticle goale și cartoane. Angajații de la Salubritate s-au mobilizat, însă, exemplar...

 • Mitingul Puterii, desfășurare de forțe împotriva statului paralel ( 10 Iunie 2018 )

  Peste 200.000 de membri și simpatizanți PSD s-au adunat, sâmbătă seară, în Piața Victoriei. Social-democrații au adus oameni din toate colțurile țării în București, cu scopul de a realiza cel mai mare miting făcut de un partid politic...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2