Date companie
 
 
 
 

Moaștele Sfântului Andrei și ale Sfântului Ioan Botezătorul, la Codlea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, moaste
 

Biserica "Schimbarea la față", din Codlea, județul Brașov, a devenit, pentru trei zile, loc de pelerinaj pentru localnici și pentru turiști, după ce aici au fost aduse, din Bulgaria, moaștele Sfântului Andrei și ale Sfântului Ioan Botezătorul. Printre relicve se află însă și o bucată din Sfânta Cruce.

VOX: "- Cel mai frumos cadou pentru noi, oamenii care suntem pe pământ acuma. (...) - Pentru ce vă rugați? - Pentru sănătate, ajutor, ca să plecăm dincolo mai frumoși, mai demni."

VOX: "Pentru toatã familia, ca Domnul Iisus să ne dea putere, răbdare și înțelepciune și dragoste și iubire și toți să iertăm orice am făcut."

VOX: "- Am văzut că ați adus niște haine, pentru ce? - Pentru nepoțeii mei. - Ce ați făcut cu ele? - Le-am dat la Sfintele Moaște, ca să se îmbrace cu ele."

GHEORGHE COLȚEA, preot protopop: Avem bucuria de a ne închina unei părticele din lemnul Sfintei Cruci, unei părticele din trupul Sfântului Ioan Botezătorul și unei părticele din piciorul Sfântului Apostol Andrei, ocrotitor al neamului nostru."

Osemintele sfinte au fost aduse din Bulgaria, de Mitropolitul Ambrozie al Durostorului.

mitropolitul AMBROZIE al DUROSTORULUI: "Noi am venit aici în vizită, așa cum un frate își vizitează fratele. (...) La frate se aduce ceva care să îi facă o bucurie mare."

Pe parcursul celor trei zile de pelerinaj, biserica va fi deschisă în permanență, iar duminică, mitropolitul Ardealului va oficia o slujbă specială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pelerinajul „Calea Sfinților”, pe 25 octombrie ( 21 Octombrie 2019 )

  Capitala se va transforma, la sfârșitul acestei săptămâni, în centru de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși din toată țara. Vineri 25 octombrie începe Pelerinajul „Calea Sfinților”, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie...

 • Număr record de pelerini la moaștele Sfintei Parascheva ( 16 Octombrie 2017 )

  Sute de mii de credincioși, în pelerinaj la Iași. Racla cu moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva a fost introdusă luni dimineață în interiorul Catedralei Mitropolitane. Peste 270.000 de credincioși s-au închinat la sfintele moaște în cele șase zile de pelerinaj. Potrivit organizatorilor, a fost cel mai mare aflux de pelerini înregistrat în ultimii ani la Hramul Sfintei Parascheva.

 • A început pelerinajul la Sf. Cuvioasă Parascheva ( 10 Octombrie 2017 )

  A început pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei! Mii de credincioși din toată țara s-au adunat deja la Iași. Racla de argint cu moaștele sfintei a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană...

 • Pregătiri pentru pelerinajul de Rusalii, la Șumuleu Ciuc ( 2 Iunie 2017 )

  Pregătiri de pelerinaj de Rusaliile Catolice, la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita! Sute de persoane s-au adunat în gara din Cluj, pentru a întâmpina mulțimea de pelerini venită cu trenul de la Budapesta.

 • Sărbătoarea Floriilor ( 9 Aprilie 2017 )

  Creștinii celebrează, astăzi, Floriile sau Duminica Stâlpărilor, sărbătoare care precede Paștele! Floriile marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de o mulțime de credincioși care țineau...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2