Date companie
 
 
 
 

Nașterea prin ceazariană reprezintă un risc major, avertizează O.M.S.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cezariana, copil, mama, risc, avertisment, sanatatii, mondiala, organizatia, naturala
 

Avertisment al Organizației Mondiale a Sănătății! Specialiștii sunt îngrijorați de numărul mare de femei care aleg să nască prin cezariană, deși nu au probleme medicale ce impun o astfel de intervenție. S-a ajuns în situația în care, în unele clinici din România, 80% dintre femei aleg această variantă, pe motiv că, spun ele, este mai simplu așa.

VOX "- Prin cezariană. - De ce? - Eu așa am născut-o pe ea. A fost refacerea un pic mai repede față de nașterea naturală. Depinde de fiecare."

Unele femei exclud din start varianta nașterii prin cezariană.

VOX "- Calea naturală e mult mai bine. - Ați născut pe cale naturală? - Da, doi copii. Mi s-a părut mult mai simplu."

Sunt și situații în care femeile ar vrea să nască pe cale naturală, dar medicii le recomandă cezariana pentru a evita anumite complicații ce pot pune în pericol viața copilului sa a mamei.

VOX "Pe primul plan e copilul! Dacă se poate naște pe cale naturală, da, dar, dacă nu... - Cum ați născut? - Prin cezariană. - Ne puteți spune de ce? - Pentru că avea cordonul ombilical în jurul gâtului și era foarte mică."

VOX "Cred că mai în măsura sunt doctorii să decidă."

Specialiștii străini spun că procentul mare al nașterilor prin cezariană generează îngrijorare. Astfel de intervenții trebuie să se făcă doar atunci când sunt necesare, pentru a proteja viața mamei și a copilului. În acest moment, 23% din bebelușii din Europa vin pe lume prin cezariană. În cele doua Americi, s-a ajuns, deja, la 35%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2