Date companie
 
 
 
 

Nașterea prin ceazariană reprezintă un risc major, avertizează O.M.S.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cezariana, copil, mama, risc, avertisment, sanatatii, mondiala, organizatia, naturala
 

Avertisment al Organizației Mondiale a Sănătății! Specialiștii sunt îngrijorați de numărul mare de femei care aleg să nască prin cezariană, deși nu au probleme medicale ce impun o astfel de intervenție. S-a ajuns în situația în care, în unele clinici din România, 80% dintre femei aleg această variantă, pe motiv că, spun ele, este mai simplu așa.

VOX "- Prin cezariană. - De ce? - Eu așa am născut-o pe ea. A fost refacerea un pic mai repede față de nașterea naturală. Depinde de fiecare."

Unele femei exclud din start varianta nașterii prin cezariană.

VOX "- Calea naturală e mult mai bine. - Ați născut pe cale naturală? - Da, doi copii. Mi s-a părut mult mai simplu."

Sunt și situații în care femeile ar vrea să nască pe cale naturală, dar medicii le recomandă cezariana pentru a evita anumite complicații ce pot pune în pericol viața copilului sa a mamei.

VOX "Pe primul plan e copilul! Dacă se poate naște pe cale naturală, da, dar, dacă nu... - Cum ați născut? - Prin cezariană. - Ne puteți spune de ce? - Pentru că avea cordonul ombilical în jurul gâtului și era foarte mică."

VOX "Cred că mai în măsura sunt doctorii să decidă."

Specialiștii străini spun că procentul mare al nașterilor prin cezariană generează îngrijorare. Astfel de intervenții trebuie să se făcă doar atunci când sunt necesare, pentru a proteja viața mamei și a copilului. În acest moment, 23% din bebelușii din Europa vin pe lume prin cezariană. În cele doua Americi, s-a ajuns, deja, la 35%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România și industria operațiilor ( 4 Decembrie 2019 )

  România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la operațiile de cataractă, dar pe primele locuri la nașterile prin cezariană! Conform datelor publicate de Eurostat, în Uniunea Europeană au fost efectuate în anul 2017, 4,7 milioane de operații de cataractă.

 • Ziua Mondială a Toaletei ( 19 Noiembrie 2019 )

  Astăzi este Ziua mondiala a toaletei! România este, însă singura țară din Uniunea Europeana unde peste un sfert din populatie nu are WC în casă. 27,7% din populația țării traia, în 2018, într-o locuința care nu avea toaleta...

 • Decese și oameni internați în spital, în urma deratizării efectuate într-un bloc ( 18 Noiembrie 2019 )

  Alertă, la Timișoara! Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la câteva ore distanță, după ce în bloc ar fi avut loc o deratizare. Alți 18 locatari din bloc, între care și copii, au ajuns în stare gravă la spital. Seria nenorocirilor...

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • Copilul dispărut din Pecineaga, găsit mort într-un bazin de dejecții ( 8 Noiembrie 2019 )

  Copilul de opt ani din localitatea Pecineaga, județul Constanța, dispărut la sfârșitul săptămânii trecute, a fost găsit în această dimineața într-un bazin de colectare al unor ferme de porci situată la 2 km de casa lui.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2