Date companie
 
 
 
 

Ninsoare, viscol, trafic paralizat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Vremea in tara
 

AMBIANȚĂ
Drumuri blocate, copaci căzuți, mașini distruse! Vremea rea a făcut ravagii în mai multe zone din țară. Militarii au intervenit de urgență pentru a deszăpezi zecile de autovehicule rămase blocate pe DN2, între localitățile Buzău și Râmnicu Sărat. 50 de militari și 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin și 3 Geniu ale Diviziei 2 Infanterie „Getica”, au venit în ajutorul autorităților locale. Două femei gravide aflate în mașini blocate în traficul din Buzău au fost salvate de pompieri. Acestea au fost transportate în siguranță la cele mai apropiate unități sanitare, pentru continuarea îngrijirilor medicale. În zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase s-a instituit permanența la nivelul autorităților locale. Solicitări de urgență au fost făcute în mai multe județe și în municipiul București. Premierul României, Nicolae Ciucă, a convocat, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În urma ședinței, în Vrancea, a fost decretată stare de alertă din cauza ninsorii și a viscolului. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, peste 3.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă.

OANA DINȚICĂ, reporter

"Ninsorile și viscolul au afectat circulația în întreaga țară. Cele mai mari probleme au fost în Buzău și Vrancea, din cauza vântului. Nici Capitala nu a fost lipsită de incidente. Aici pompierii au intervenit mai ales pentru a îndepărta copacii căzuți pe carosabil sau chiar pe mașini."

În sprijinul echipajelor de salvatori au intervenit și forțe ale Poliției și Jandarmeriei Române, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor. Jandarmii le recomandă șoferilor ca, înainte să plece la drum, să se informeze asupra stării vremii și a itinerariului de deplasare.


Ninsoare, viscol, trafic paralizat

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vreme de primăvară ( 25 Decembrie 2023 )

  Temperaturile vor fi peste cele obișnuite în această perioadă în toată țara. Conform proznozei pentru următoarele două săptămâni, transmise, luni, de meteorologi, vremea va fi deosebit de caldă în toată țara...

 • Încă un weekend cu vreme caldă ( 20 Octombrie 2023 )

  Vreme caldă, în acest weekend, în aproape toată țara! Conform meteorologilor, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sud-estice.

 • Ploi și ninsori ( 10 Ianuarie 2023 )

  Se răcește vremea! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu și galben de precipitații abundente. Precipitațiile vor fi sub formă de ploi în zonele joase de relief și de ninsori la munte.

 • Ploi și vânt în țară ( 18 Noiembrie 2022 )

  Ploi și vânt în țară, până luni. Maximele în Capitală vor ajunge la 16 grade Celsius, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2