Date companie
 
 
 
 

Ploi și ninsori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Vremea in tara
 

Se răcește vremea! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu și galben de precipitații abundente. Precipitațiile vor fi sub formă de ploi în zonele joase de relief și de ninsori la munte. Codul portocaliu vizează județele Prahova, Buzău și Vrancea și zona montană a județului Dâmbovița. Până miercuri, la ora 22.00, aici vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50...60 l/mp. Tot până miercuri, la ora 22.00, este cod galben în 12 județe, în nordul Olteniei, local în Muntenia, în sudul țării, precum și în sud-vestul Moldovei, unde cantitățile de apă vor depăși, prin acumulare, 25...30 l/mp și, pe arii restrânse, 40...50 l/mp. În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1.000 de metri va ninge și se va depune strat de zăpadă. Și Capitala este sub avertizare cod galben de ploi, iar cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși 25...30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 7...11 grade și cele minime de 2...5 grade. Autoritățile le recomandă șoferilor să țină cont de condițiile meteorologice și să reducă semnificativ viteza, atunci când sunt precipitații, iar carosabilul este umed. De asemenea, șoferilor li se recomandă ca, în condiții de trafic intens, să își păstreze calmul, să respecte toate regulile de circulație și să nu blocheze intersecțiile.


Ploi și ninsori

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vreme de primăvară ( 25 Decembrie 2023 )

  Temperaturile vor fi peste cele obișnuite în această perioadă în toată țara. Conform proznozei pentru următoarele două săptămâni, transmise, luni, de meteorologi, vremea va fi deosebit de caldă în toată țara...

 • Încă un weekend cu vreme caldă ( 20 Octombrie 2023 )

  Vreme caldă, în acest weekend, în aproape toată țara! Conform meteorologilor, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sud-estice.

 • Ninsoare, viscol, trafic paralizat ( 28 Ianuarie 2023 )

  Drumuri blocate, copaci căzuți, mașini distruse! Vremea rea a făcut ravagii în mai multe zone din țară. Militarii au intervenit de urgență pentru a deszăpezi zecile de autovehicule rămase blocate pe DN2, între localitățile Buzău și Râmnicu Sărat. 50 de militari și 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin și 3 Geniu ale Diviziei 2 Infanterie „Getica”, au venit în ajutorul autorităților locale.

 • Ploi și vânt în țară ( 18 Noiembrie 2022 )

  Ploi și vânt în țară, până luni. Maximele în Capitală vor ajunge la 16 grade Celsius, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2