Date companie
 
 
 
 

Noapte albă în piețele de flori din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : flori, 8 martie
 

Noapte albă în piețele de flori din Capitală! Florăresele au scos toată marfa la vânzare, iar clientii nu au întârziat să apară. Comerciantii susțin, însă, că e un "8 Martie" mai sărac decât în anii trecuți, iar asta se vede în încasări.

AMBIANTĂ: " Suntem vai de capul nostru! S-au aruncat la bulbi. (...) Pai de ce? Că n-au iesit! "

AMBIANȚĂ: " Zambile avem la zece lei pachetul. (...) La cine să strig, dacă nu e vânzare? Nu vezi? "

AMBIANȚĂ: " Frumoase, băieți! Doriți? Alea sunt șase lei, astea sunt un leu bucata."

Unii clienți au plecat din piață încărcați.

AMBIANȚĂ: " - Ce faceti cu ele? Le vindeti? (...) Bună seara! Nu! Doamne fereste! Unul la soacra-mea mea, (...) și unul la sora mea."

AMBIANȚĂ: " Veioza? Da! Și cât costă? Cinci lei! Cumpară cineva așa ceva? Poate om da și noi una, două."

Ca peste tot unde e înghesuială, apar și speculanții de ocazie.

AMBIANȚĂ: " Porumbelul! Porumbelul! Porumbelul! Cât e? Cinci lei! "

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: "Cele mai multe flori destinate doamnelor de 8 martie provin din Turcia sau Olanda. Preferate de cumpărători în această perioadă sunt lalele, zambilele, freziile și trandafirii. Iar bugetul pentru un aranjament special este întotdeauna substanțial."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 8 martie, o zi cu semnificație aparte ( 7 Martie 2022 )

  Mâine sărbătorim 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii. O zi cu o semnificație aparte, în contextul dramatic al războiului din Ucraina. Acum, mai mult decât oricând trebuie să învățăm să prețuim...

 • Gimnastele de aur, întâmpinate cu aplauze și flori, la revenirea în țară ( 22 Decembrie 2020 )

  Gimnastele de aur ale României au revenit în țară, încununate de laurii câștigați la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin din Turcia. Gimnastele Ana Bărbosu și Iulia Trestianu, legitimate...

 • Vânzătorii ambulanți nu țin cont de măsurile impuse de autorități ( 5 Aprilie 2020 )

  În plină pandemie de COVID-19, când autoritățile ne spun să stăm în casă și să respectăm restricțiile impuse prin ordonanțele militare, vânzătorii ambulanți își continuă activitatea nestingheriți, vânzând flori la semafor pe bulevardele din Capitală. 

 • Politicienii au împărțit flori doamnelor și domnișoarelor ( 8 Martie 2020 )

  Flori de toate culorile politice, pentru doamne! De 8 martie, politicienii au părăsit sălile de ședințe și au ieșit în parc să ofere flori și mărțișoare reprezentantelor sexului frumos. Tinerii din PMP, în frunte cu președintele organizației sector 6, Ștefan Florescu, au marcat Ziua Femeii, dăruind peste 2500 de flori doamnelor și domnișoarelor.

 • ”Flori de ie” de Ziua Unirii, la Iași ( 24 Ianuarie 2017 )

  Unirea, sărbătorită cu "Flori de ie", la Iași! Peste 150 de costume tradiționale românești unice pot fi admirate la expoziția amenajată în Sala Voievozilor din Palatul Culturii. Vizitatorii pot vedea ii și veșminte populare din toate colțurile țării. Modelele sunt vechi de sute de ani și fiecare are propria-i poveste.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2