Date companie
 
 
 
 

Noaptea Albă a Roboților, sâmbătă, 23 noiembrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : club, roboti
 

Roboți umanoizi cu diferite aptitudini pot fi admirați la București, în cadrul unui eveniment în premieră în România: Noaptea Albă a Roboților. Organizatorii își propun să informeze publicul larg asupra importanței tehnologiei în viața noastră și a ajutorului pe care roboții ni-l pot oferi în munca de zi cu zi.

ANA-MARIA STANCU, președinte, asociația E-Civis

”Noaptea Albă a Roboților este un eveniment pe care îl desfășurăm pentru prima data în România pentru a aduce publicul larg cat mai aproape de noile tehnlogii, în special roboții, pentru că auzim din ce mai în ce mai mult la știri că vin roboții, că ne iau joburile, că vin peste noi și așa mai departe. Noi vrem să invităm publicul larg aici să vadă care este această poveste. Când intră, îi vor putea întâlni pe roboții noștri umanoizi, vor putea interacționa cu ei să vadă cum reacționează în prezența oamenilor și ce pot să facă, cum ne ajută în viața noastră. Iar aici, în RoboHub, le vom arăta diverse platforme prin care copii pot învăța bazele roboticii și programării. Într-adevăr, vin roboții, dar trebuie să ne pregătim pentru asta și trebuie să știm cum să lucrăm cu ei.”

Roboții umanoizi pot avea o varietate de întrebuințări. Escu, de pildă, robotul bun la toate, poate să fie paznic, ghid sau prezentator. De asemenea, cântă, dansează și răspunde la numeroase comenzi.

AMBIANȚA 

COSTIN RĂILEANU, programator de roboți

”Ei sunt programați de pe laptop și le trimitem anumite scenarii, le dăm comenzi și ei, apoi, sunt autonomi și își respectă jobul.”

ANA-MARIA STANCU, președinte, asociația E-Civis

”Ar trebui să înțelegem cum funcționează lucrurile din spate, să nu fim doar consumatori, asta pe de o parte, iar al doilea punct este faptul că peste vreo 10 ani, cu siguranță, toate meseriile vor necesita o minimă înțelegere a programării. Cred că ne pot ajuta foarte mult în ceea ce facem, pentru că sunt destul de multe joburi care au sarcini repetitive. Adică le facem de 1000 de ori pe zi și ne plictisesc îngrozitor, nu adăugăm absolut nicio valoare la aceste activități și atunci roboții ne pot ajuta în această privință.”

Noaptea Albă a Roboților se va desfășura sâmbătă, între orele 19.00 și 22.00, în București și în mai multe orașe din țară. La eveniment participă cluburi de robotică, echipe de robotică, școli, licee și universități.


Noaptea Albă a Roboților, sâmbătă, 23 noiembrie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zeci de fete din Salonta practică boxul de performanță, pentru a se apăra de agresiuni ( 11 Martie 2021 )

  Învață să te aperi singur! Este principiul care a impulsionat zeci de tinere din Salonta, județul Bihor, să caute o modalitate de apărare față de eventualele agresiuni. Așa au descoperit boxul! Printre...

 • Ștrandurile și piscinele, redeschise de luni ( 13 Iunie 2020 )

  De luni, cluburile de vară cu piscine exterioare pot primi iarăși clienți. Administratorii sunt obligați să respecte normele de prevenire a răspândirii coronavirusului stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului...

 • Un club cunoscut din Mamaia, mistuit de flăcări ( 13 August 2019 )

  Unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Mamaia s-a făcut scrum! Un incendiu puternic a izbucnit, noaptea trecută, în bucătăria localului aflat în nordul stațiunii. Mai multe echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de...

 • Nivelul decibelilor din cluburile bucureștene, măsurat de Poliția Locală ( 9 Iulie 2019 )

  Depășirea nivelului de zgomot în cluburile din București, sancționată! Potrivit anunțului Primăriei Capitalei, Poliția Locală execută acțiuni de monitorizare și control a activităților desfășurate în cluburi, în vederea evitării...

 • Ziua Mondială a Râsului ( 5 Mai 2019 )

  5 mai, Ziua Mondială a Râsului! În fiecare an, Ziua Râsului se celebrează în prima duminică a lunii mai. De obicei, cu această ocazie sunt organizate evenimente care stârnesc râsul, de la spectacole de muzică și dans, la concursuri umoristice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2