Date companie
 
 
 
 

Noi spectacole, in cadrul manifestării "Zilele Teatrului Masca", la 23 de ani de la înființare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spectacole, masca, ceremonie, teatrul, actori, piese, malaimare, hall, fame, laura, dumitrascu, societari, mihalache, craita
 

Un nou regal artistic, în cea de-a doua zi a manifestărilor artistice dedicate aniversării a 23 de ani de Teatru Masca. Programul de sâmbătă a debutat cu o ceremonie de premiere. Actrița Laura Dumitrașcu Duică a fost inclusă în Hall of Fame a Teatrului Masca. De asemenea, actorii Valentin Mihalache și Alina Crăiță au devenit societari ai Teatrului Masca, după ani de zile de slujire a valorilor acestei instituții de cultură. După ceremonie, trupa Masca a evoluat în două spectacole: "Militarul Fanfaron" și "O scrisoare pierdută".

AMBIANȚĂ "Ne dor și sufletele de atâta dor."

SORIN AUREL SANDU, actor "- Ne jucăm, ne jucăm! - Te-am amețit un pic? - Da! - Exact despre asta este vorba! Îi amețim pe prietenii noștri, spectatorii! Ne jucăm de-a teatrul!"

În prima piesă, stăpânul fanfaron, autoritar, dar mai ales mândru, este păcălit de către sclavii săi.

ADA DUMITRU, actriță "Îi pregătesc o farsă Militarului Fanfaron, împreună cu stăpâna mea, și cu multă iscusință și multă viclenie, reușim să-l prindem în farsă."

ANTONIO TADEUS MINCĂ, actor "Ne dorim să facem asta și nimic nu este greu. Totul este frumos."

Pentru a da viață personajelor din "O scrisoare pierdută" , actorii au întrupat statui vivante, un act artistic specific Teatrului Masca.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "Teatrul Masca este altfel. Noi avem un discurs triplu, aș putea spune. Jucăm spectacole cu vorbe, ca și celelalte teatre, jucăm însă și în temeiul unui discurs nonverbal de interior și exterior și, ceea ce face diferența, este calitatea trupei. Mijloacele de expresie, pe care le au actorii Masca, nu le veți găsi nicăieri."

VOX "Am mai fost o singură dată la teatru aici, dar am rămas plăcut impresionată și mi-am dorit să mai revin și, dacă s-a ivit ocazia, am profitat de ea."

Duminică-seară, manifestările artistice continuă cu spectacolele "Țara în care îngerii vin degeaba" și "Pierrot Lunatecul". Regalul teatral se va încheia spre miezul nopții, cu sărmăluțe-n foi de viță, marca "Masca".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2