Date companie
 
 
 
 

Noi spectacole, in cadrul manifestării "Zilele Teatrului Masca", la 23 de ani de la înființare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spectacole, masca, ceremonie, teatrul, actori, piese, malaimare, hall, fame, laura, dumitrascu, societari, mihalache, craita
 

Un nou regal artistic, în cea de-a doua zi a manifestărilor artistice dedicate aniversării a 23 de ani de Teatru Masca. Programul de sâmbătă a debutat cu o ceremonie de premiere. Actrița Laura Dumitrașcu Duică a fost inclusă în Hall of Fame a Teatrului Masca. De asemenea, actorii Valentin Mihalache și Alina Crăiță au devenit societari ai Teatrului Masca, după ani de zile de slujire a valorilor acestei instituții de cultură. După ceremonie, trupa Masca a evoluat în două spectacole: "Militarul Fanfaron" și "O scrisoare pierdută".

AMBIANȚĂ "Ne dor și sufletele de atâta dor."

SORIN AUREL SANDU, actor "- Ne jucăm, ne jucăm! - Te-am amețit un pic? - Da! - Exact despre asta este vorba! Îi amețim pe prietenii noștri, spectatorii! Ne jucăm de-a teatrul!"

În prima piesă, stăpânul fanfaron, autoritar, dar mai ales mândru, este păcălit de către sclavii săi.

ADA DUMITRU, actriță "Îi pregătesc o farsă Militarului Fanfaron, împreună cu stăpâna mea, și cu multă iscusință și multă viclenie, reușim să-l prindem în farsă."

ANTONIO TADEUS MINCĂ, actor "Ne dorim să facem asta și nimic nu este greu. Totul este frumos."

Pentru a da viață personajelor din "O scrisoare pierdută" , actorii au întrupat statui vivante, un act artistic specific Teatrului Masca.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "Teatrul Masca este altfel. Noi avem un discurs triplu, aș putea spune. Jucăm spectacole cu vorbe, ca și celelalte teatre, jucăm însă și în temeiul unui discurs nonverbal de interior și exterior și, ceea ce face diferența, este calitatea trupei. Mijloacele de expresie, pe care le au actorii Masca, nu le veți găsi nicăieri."

VOX "Am mai fost o singură dată la teatru aici, dar am rămas plăcut impresionată și mi-am dorit să mai revin și, dacă s-a ivit ocazia, am profitat de ea."

Duminică-seară, manifestările artistice continuă cu spectacolele "Țara în care îngerii vin degeaba" și "Pierrot Lunatecul". Regalul teatral se va încheia spre miezul nopții, cu sărmăluțe-n foi de viță, marca "Masca".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noaptea Muzeelor, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” ( 19 Mai 2019 )

  A 15-a ediție a Nopții Muzeelor a atras, sâmătă noaptea, mulțime de vizitatori. Evenimentele organizate în muzee și alte spații culturale diverse din 32 de județe au inclus expoziții, intervenții inedite, experimente artistice, proiecții...

 • ”Simfonia Apei”, la fântânile de la Piața Unirii ( 4 Mai 2019 )

  A doua ediție a evenimentului ”Simfonia apei” debutează, în această seară, la ora 21, la Fântânile Urbane din Piața Unirii din București. Anul acesta, spectacolele de apă de la fântâni vor avea patru tematici menite a...

 • Liviu Dragnea, ironizat pe scena Teatrului de Comedie pentru ”nimic” ( 22 Aprilie 2019 )

  Liviu Dragnea a fost ironizat de actori ai Teatrului de Comedie din Bucuresti! Asta s-a întâmplat după episodul de la Dumbraveni, județul Suceava, când un cetățean l-a infuriat spunându-i că PSD n-a facut "nimic" pentru români.

 • Liderii Uniunii Europene, la București ( 11 Ianuarie 2019 )

  Importanți lideri ai Uniunii Europene au venit la București! În cadrul ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, premierul Viorica Dăncilă, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

 • La pas, pe Calea Victoriei ( 1 Septembrie 2018 )

  Calea Victoriei a redevenit pietonală în acest weekend! La a patra ediție a evenimentului "La pas pe Calea Victoriei", pe traseul dintre Strada George Enescu și Piața Victoriei sunt organizate spectacole de teatru și muzică, mimi, caricaturiști, clovni, ateliere pentru pictat, de puzzle sau de modelaj. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2