Date companie
 
 
 
 

Nonagenara patinatoare, Romica Pop-Dâmboianu, purtătoarea flăcării olimpice, la Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, campioana, olimpica, flacara, pop, artistic, patinaj, romica, dimboianu
 

Multipla campioanã naționalã la patinaj artistic și arbitru internațional, Romica Pop-Dîmboianu, este cea care a aprins flacãra olimpicã la Brașov. Fosta patinatoare are 93 de ani și este fiica Mariei Pop de Lemney, prima campioanã la patinaj artistic a României. De altfel, ea a moștenit pasiunea pentru patinaj, chiar de la mama ei.

ROMICA POP-DÎMBOIANU, fostã campioanã la patinaj artistic "Asta e mama mea, aici cred cã era la Târgu Mureș pentru cã se vede dupã costumație, cu fustele lungi se patina."

Primii pași pe gheațã i-a fãcut la trei ani. După aproape zece ani, a câștigat și primul titlu din carierã.

AMBIANTA  "Este medalia pe care am primit-o când am câștigat campionatul de junioare, am luat locul unu la junioare în 1932, la Brașov. Asta e prima, când eram încã o fetițã de 12 ani."

Pe când avea 18 ani, a participat împreunã cu mama sa la Campionatul Național de Patinaj Artistic de la Lacul Roșu.

ROMICA POP-DÎMBOIANU, fostã campioanã la patinaj artistic "Ea a fost cinci ani la rând campioana României și a zis cã nu se lasã de patinaj și de luat parte la concursuri, pânã când nu o înving eu și îi iau campionatul. Asta s-a întâmplat la Lacul Roșu, în 1938."

Dupã ce s-a retras din sport, din cauza unui accident de alpinism, Romica Pop Dîmboianu devenit arbitru, iar pânã în 1980 a arbitrat numeroase competiții în țarã. Decizia privind aprinderea flăcării olimpice i-a provocat emoție.

ROMICA POP-DÎMBOIANU, fostã campioanã la patinaj artistic "Am fost foarte fericitã și m-am simțit onoratã și bucuroasã cã pot sã iau parte la un asemenea eveniment sportiv. Sunt bucuroasã cã pot face parte. Mãcar acum, la sfârșitul vieții, mi se acordã o asemenea recunoaștere."

Romica Pop Dîmboianu a aprins torța olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European, duminică seară, la Brașov. Flacăra va arde, în curtea Primăriri din Brașov, timp de o săptămână.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Conjunctivita, semn de COVID-19. Leacurile recomandate pe internet împotriva coronavirusului, apă de ploaie ( 12 Aprilie 2020 )

  Pe lângă nas și gură, ochii sunt o poartă de intrare pentru coronavirus. Din păcate, multe persoane nu înțeleg acest aspect și ignoră protejarea zonei oculare. Medicii revin cu avertizări privind pericolul și îi îndeamnă...

 • Sorina Pintea, de la spital, înapoi în Arestul Central ( 2 Martie 2020 )

  Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a revenit în Arestul Central al Poliției Capitalei, după ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul „Sfânta Maria”din Capitală. Sorina Pintea, care suferă de o boală autoimună, diagnosticată...

 • Cazuri de toxiinfecție alimentară, după o petrecere de botez ( 9 Februarie 2020 )

  De la petrecerea de botez, la spital! 11 persoane, printre care un copil, au făcut toxiinfecție alimentară, după ce au consumat din preparatele servite la un botez organizat într-un local din Feldioara, județul Brașov.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2