Date companie
 
 
 
 

Nonagenara patinatoare, Romica Pop-Dâmboianu, purtătoarea flăcării olimpice, la Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, campioana, olimpica, flacara, pop, artistic, patinaj, romica, dimboianu
 

Multipla campioanã naționalã la patinaj artistic și arbitru internațional, Romica Pop-Dîmboianu, este cea care a aprins flacãra olimpicã la Brașov. Fosta patinatoare are 93 de ani și este fiica Mariei Pop de Lemney, prima campioanã la patinaj artistic a României. De altfel, ea a moștenit pasiunea pentru patinaj, chiar de la mama ei.

ROMICA POP-DÎMBOIANU, fostã campioanã la patinaj artistic "Asta e mama mea, aici cred cã era la Târgu Mureș pentru cã se vede dupã costumație, cu fustele lungi se patina."

Primii pași pe gheațã i-a fãcut la trei ani. După aproape zece ani, a câștigat și primul titlu din carierã.

AMBIANTA  "Este medalia pe care am primit-o când am câștigat campionatul de junioare, am luat locul unu la junioare în 1932, la Brașov. Asta e prima, când eram încã o fetițã de 12 ani."

Pe când avea 18 ani, a participat împreunã cu mama sa la Campionatul Național de Patinaj Artistic de la Lacul Roșu.

ROMICA POP-DÎMBOIANU, fostã campioanã la patinaj artistic "Ea a fost cinci ani la rând campioana României și a zis cã nu se lasã de patinaj și de luat parte la concursuri, pânã când nu o înving eu și îi iau campionatul. Asta s-a întâmplat la Lacul Roșu, în 1938."

Dupã ce s-a retras din sport, din cauza unui accident de alpinism, Romica Pop Dîmboianu devenit arbitru, iar pânã în 1980 a arbitrat numeroase competiții în țarã. Decizia privind aprinderea flăcării olimpice i-a provocat emoție.

ROMICA POP-DÎMBOIANU, fostã campioanã la patinaj artistic "Am fost foarte fericitã și m-am simțit onoratã și bucuroasã cã pot sã iau parte la un asemenea eveniment sportiv. Sunt bucuroasã cã pot face parte. Mãcar acum, la sfârșitul vieții, mi se acordã o asemenea recunoaștere."

Romica Pop Dîmboianu a aprins torța olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European, duminică seară, la Brașov. Flacăra va arde, în curtea Primăriri din Brașov, timp de o săptămână.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2