Date companie
 
 
 
 

Nu mai sunt bani pentru reabilitarea imobilelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvernul, reabilitare, imobile
 

Cabinetul Boc a epuizat fondurile destinate reabilitarii imobilelor si propune o solutie de compromis: încurajeaza asociatiilor de proprietari sa contracteze credite garantate de stat, care va suporta si dobânda aferenta. Costul lucrarilor va cadea, însa, integral în sarcina locatarilor.

Maria necsulescu, administrator bloc : "Acesta este blocul pe care vrem sa îl reabilitam, dar în conditiile de fata oamenii nu mai sunt de acord, refuza! (...) Multi s-au gândit sa renuntam! O sa facem demersurile necesare la Primaria Sectorului 6!"sarcina locatarilor.

Radu Opaina, presedinte F.A.P.R. : "Degeaba spui ca garantezi, daca nu ai ce, pentru ca nu se va ajunge pâna într-acolo. Perioada de creditare este de cinci ani, ceea ce e imposibil de realizat, deoarece asta ar veni peste un milion de familie pe luna, ori în vremurile astea nimeni nu se angajeaza la acest credit bancar."

Noua lege s-ar aplica blocurilor la care înca nu au început lucrarile, informeazaa NewsIn. Nici reprezentantii asociatiilor de proprietari care au lucrari în derulare nu sunt, însa, optimisti.

Radu Opaina, presedinte F.A.P.R. : "Ma tem ca nici alea nu se vor termina, pentru ca si pe vechea lege sunt probleme cu privire la plati."

Pâna acum, Guvernul contribuia cu 50% din costurile reabilitarii termice a unui bloc, în limita fondurilor disponibile. 30% era contributia autoritatilor locale, tot în limita fondurilor disponibile, iar restul de 20% din totalul lucrarii se împartea între proprietari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Programul ”Prima casă”, în cădere liberă ( 1 Noiembrie 2018 )

  ”Prima casă” da semnale de împotmolire, deși Guvernul va aloca alți bani pentru garanții, numărul beneficiarilor creditelor scade, în 2018, față de ultimii trei ani. Oamenii au devenit mai reticenți în a semna credite...

 • Podul Grant va intra în reabilitare ( 23 Septembrie 2018 )

  Podul Grant din București va fi reabilitat. Proiectul, inclus pe agenda de ședință a Consiliului General al Municipiului București, este necesar din cauză că starea tehnica actuală a podului este considerată "nesatisfacatoare".

 • Sinagoga Ortodoxă din Oradea, reinaugurata ( 4 Septembrie 2018 )

  Invitați de pe trei continente, oficialități locale și cunoscuți oameni de afaceri din zona Bihorului au participat, luni seară, la reinaugurarea Marii Sinagogi Ortodoxe din Oradea, un monument istoric ce a cunoscut inclusiv...

 • Accident de muncă mortal, în stațiunea Olimp ( 3 Septembrie 2018 )

  Accident de muncă tragic, în stațiunea Olimp! Un muncitor și-a pierdut viața, după ce a căzut de pe schelă, în timp ce lucra la reabilitarea unui hotel. Omul a căzut într-un țăruș metalic, de la o înălțime de patru metri, și a murit pe loc.

 • Gropile de pe drumurile naționale, evaluate la patru miliarde de euro ( 29 Martie 2018 )

  Costurile necesare acoperirii tuturor gropilor de pe drumurile nationale se ridică la patru miliarde de euro, susține ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Potrivit lui Șova, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 17 Dec. 2018

1 EUR = 4.6550 RON
0.0010
1 USD = 4.1067 RON
-0.0130
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2