Date companie
 
 
 
 

O fetiță de cinci ani se luptă din răsputeri să trăiască

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : antonia, epilepsie
 

Majoritatea fetițelor de vârsta sa nu știu ce înseamnă să te lupți să mai trăiești încă o zi în plus! Asta ne-ar putea spune Antonia, o fetiță de doar cinci ani și opt luni, din Baia Mare, căreia spitalele din țară i-au devenit a doua casă. Asta după ce de la vârsta de cinci luni părinții au aflat, în urma unui control medical, că micuța lor este bolnavă de epilepsie. Toată familia sa, de la părinți, până la bunici, unchi și mătuși pun mână de la mână pentru a o salva.

ADRIANA CURTU, mătușa Antoniei

"Are o formă de epilepsie foarte gravă, foarte rezistentă la tratament. Nimeni nu a știut de unde vin acele crize, de unde vine epilepsia. Face crize, crize de epilepsie dar acele crize au început, prima dată, făcea o dată la ceva timp, după aceea tot mai des, iar în momentul de față are zile când face și câte zece crize pe zi. E ceva de nedescris, adică nu este conștientă, se pare că toți mușchii ei o iau razna și scoate sunete ciudate."

Părinții își doresc cu disperare să o salveze și au ajuns la un spital din Turcia, în speranța că o să se facă bine. Așa că de duminică ei au plecat în Turcia, după ce au reușit să strângă cu sprijinul celor din jur suma de 5.100 de dolari.

ADRIANA CURTU, mătușa Antoniei

"Ca să își revină 100 la 100 nu sunt speranțe prea mari și are foarte puține opțiuni din cauză că a pierdut timpul prin România și nu au ajuns la timp în străinătate. Creierul este ca și al unui bebeluș de unsprezece luni așa i-au spus medicii din România, nu știu ce i-au spus cei din Turcia."

Cei care vor să dea o mână de ajutor Antoniei pot depune orice sumă de bani în conturile afișate pe ecran. Titluarul conturilor este Ionuț Florin Tempelean.

IBAN: RO58 RNCB 0656 1040 7060 0001 (cont în RON), RO70 RNCB 0182 1040 7060 0011 (cont EURO), RNCBROBU (cont RON + EURO).« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu violent în Galați ( 11 Aprilie 2017 )

  Panică, într-un cartier din Galati! Un incendiu violent a cuprins două case și amenința să se extindă. Totul a pornit de la o lumânare! Potrivit pompierilor, o femeie bolnavă de epilepsie ar fi aprins lumânarea...

 • Cinci oameni au fost omorâți într-o stație de autobuz, de o mașină scăpată de sub control ( 4 Aprilie 2016 )

  Cinci vieți secerate din cauza unui șofer inconștient, la Brăila! Victimele așteptau autobuzul în stație, în momentul în care au fost loviți în plin de un autoturism. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere. Vă avertizăm că urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional. Tragedia s-a produs în jurul orei 6.45 de minute. 

 • Alex Velea și iubita sa, Antonia, vedetele Romanian Music Award ( 13 Septembrie 2014 )

  Alex Velea și iubita sa, Antonia, câștigătorii celei de-a 12-a ediții Romanian Music Award, gală desfășurată, vineri seară, la Brașov! Pe scena celui mai important eveniment muzical al anului au urcat cei mai cunoscuți artiști ai momentului, care le-au oferit fanilor show-uri incendiare și multe surprize. Alex și Antonia le-au vorbit fanilor și despre viitorul lor copil. Antonia, care a câștigat premiul pentru cea mai bună...

 • O pacientă din Spitalul Județean Craiova s-a sinucis aruncându-se de la etajul 6 ( 7 Iulie 2014 )

  O pacientă de la Spitalul Județean Craiova și-a pus capăt zilelor, aruncându-se în gol de la etajul sase! Potrivit martorilor, femeia în vârstă de 52 de ani, care suferea de epilepsie, și-a luat sacoșa în care avea lucrurile personale si a sărit pe fereastră, chiar sub privirile celorlalte bolnave din salon. Impactul cu solul i-a fost fatal! Zgomotul căzăturii de la etajul șase i-a alertat pe toți cei aflați în spital.

 • Mii de bucureșteni au petrecut Revelionul în Piața Constituției ( 1 Ianuarie 2013 )

  Românii au trecut pragul dintre ani, cu veselie, indiferent că au făcut revelionul în stradă, acasă, la hotel sau în pensiunile montane. În ciuda austerității economice, mâncarea a fost din belșug, âampania a curs în valuri, iar muzica și dansul au încins atmosfera de petrecere. Mai evident ca în alți ani, revelionul în stradă a atras mii și mii de petrecăreți, care au prețuit concertele în aer liber și focurile de artificii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2