Date companie
 
 
 
 

Oamenii cu suflet mare cer sterilizarea cățeilor comunitari, nu uciderea lor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : miting, sterilizare caini comunitari, eutanasiere, organizatie de protectia animalelor, caini fara stapan
 

Protest în fața Palatului Parlamentului, față de eutanasierea câinilor fără stăpân. Aproape 300 de oameni au fost prezenti la mitingul organizat de mai multe organizații pentru protecția animalelor.

AMBIANȚĂ: "Nu eutanasiei, au dreptul la viatã!"

Protestatarii au sustinut că se dorește modificarea unui proiect de lege, astfel încât să se reintroducă eutanasierea câinilor comunitari.

VOX: "Nu se poate sã facã asa ceva, deci nu se poate! Nu suntem barbari! Suntem oameni si din ce în ce mai putin iubitori de animale!"

VOX: "Au acelasi drept ca si noi sã trãiascã pe aceastã planetã si trebuie sã-i ocrotim!"

MONICA DAVIDESCU - actrita: "Solutia foarte clarã este sterilizarea la nivel national a tuturor câinilor fãrã valoare chinologicã. Costã foarte putin orice primãrie, adicã numai tarcul, iubitorii de animale sunt multumiti pentru cã acestia le dau în continuare de mâncare, neiubitorii de animale sunt multumiti pentru cã nu se mai întâlnesc cu ei pe stradã."

Initiatorul unei legi de protectie a animalelor, Marius Marinescu, spune că nu ar trebui neglijată ideea de a transforma aceste necuvantatoare în câini utilitari. Si asta prin folosirea lor, după unele antrenamente, drept câini de pază, de salvare sau care să poată ajuta persoanele cu deficiențe de vedere.

MARIUS MARINESCU - autor lege protectia animalelor: "Fac un apel cãtre toti cei care vor sã scape de hoti sã adopte un cãtel. Acolo unde existã câine, niciodatã nu vine hotul."

CODRUT FEHER - Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor: "Vom încerca sã convingem Camera Deputatilor sã nu voteze legea în aceastã formã."

Potrivit șefei Federației Naționale pentru Protecția Animalelor, Carmen Arsene, sterilizarea și adoptarea cățeilor fara stapan ar putea rezolva definitiv situația în cel mult 5-6 ani. De asemena, returnarea animalelor blânde și sănătoase în locurile de unde au fost ridicate, bineînțeles cu acordul populației, ar fi o varianta foarte buna.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii, din nou în stradă, la mitingul din 10 august ( 10 August 2019 )

  Romanii, în stradă, la un an de la mitingul Diasporei, care a consemnat un moment negru pentru democrația românească. Riposta din 10 august 2018 a forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane...

 • Miting în fața Guvernului ( 9 Aprilie 2019 )

  Un nou protest în fața Guvernului! Peste 2.000 de sindicaliști din Alianța Federațiilor din Industrie au venit în Piața Victoriei din Capitală pentru a-și manifesta nemulțumirile față de condițiile actuale de muncă. 

 • Pregătiri pentru mitingul anti-PSD din 10 august ( 9 August 2018 )

  Protestul de amploare programat să se desfășoare, vineri, în București, atrage zcei de mii de români din Diaspora, dar și din țară. De miercuri, șiruri lungi de mașini intră în țara prin punctele de trecere a frontierei din Vest.

 • Incidente la mitingul PSD, evacuarea contramanifestanților și salubrizare după ( 10 Iunie 2018 )

  Imagini dezolante in fața clădirii Guvernului, după încheierea mitingului PSD. Participanții au lăsat în urmă munți de gunoaie, în special sticle goale și cartoane. Angajații de la Salubritate s-au mobilizat, însă, exemplar...

 • Mitingul Puterii, desfășurare de forțe împotriva statului paralel ( 10 Iunie 2018 )

  Peste 200.000 de membri și simpatizanți PSD s-au adunat, sâmbătă seară, în Piața Victoriei. Social-democrații au adus oameni din toate colțurile țării în București, cu scopul de a realiza cel mai mare miting făcut de un partid politic...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2