Date companie
 
 
 
 

„Obiecte și voci”, noul volum al marelui scriitor Alexandru Sfârlea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bihor, alexandru, obiecte, poezii, scriitor, sfarlea, voci, sing
 

„Obiecte și voci”, volumul de poezii recent publicat de valorosul scriitor contemporan Alexandru Sfârlea, nu a avut parte de o lansare de carte, din cauza pandemiei de coronavirus, dar odată publicat, a ajuns în librării. Despre noua sa creație literară, Alexandru Sfârlea spune că a explicat prin versuri viziunea sa poetică despre lume.

prin telefon: ALEXANDRU SFĂRLEA, scriitor „Eu, de vreo 4-5 ani, scriu sfârlezii, chiar dacă enervează pe mulți. Cică, e un ego exacerbat, dar nu e. Sfârleziile ne determină să recunoaștem că rolul și rostul acesteia, a sfârleziei, al meu, este acela al poeziei dintotdeauna și mai spune Alui Gheorghe că ”Obiecte și voci” este o carte care sintetizează temele și vocile poetului la maturitate.”

Alexandru Sfârlea vorbește despre rolul sufletului și al poetului, rol a cărui importanță este din ce în ce mai redusă în societatea de astăzi. Volumul este dedicat fiicelor sale și mamei lor, deoarece familia este celula de bază a societății, spune autorul.

prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, scriitor „Poezia, pentru mine, a fost un fel de antidot împotriva unei disperări prost mascate. Sunt și poezii ca expresie așa-zis elocventă, a unei revolte împotriva unei lumi în care poetul, după cum știm, scriitorul în genereral, sunt considerați niște marginali.” 

Textul care dă titlul cărții, recitat cu căldură de poet, explică comunicarea între realitate, metafizică și lumea imaginară.

prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, scriitor ”Am văzut obiecte părăsite/ dar în care mai rămăseseră/ urme de clorofilă/ și ceva din acel dans nupțial/ al plămădirii srafiilor/ am simțit vibrația acelei voci a ființei/ care și-a făcut pat de suferință/ din întuneric, o întunecime albă/ ca marmura neajunsă pe mâini de artist”

Cea mai importantă carte a lui Alexandru Sfârlea este „Către Sing”. Volumul, în 43 de părți, a fost propus pentru traducere în limbi de circulație internațională în 2011, de către Institutul Cultural Român. Despre cărțile sale au scris cu apreciere Alex Ștefănescu, Ghorghe Grigurcu, Stefan Borbely, Constantin Cubleșan și Ioan Moldovan. Alexandru Sfârlea s-a născut în 1947, în comuna Sânmartin din județul Bihor. A îmbrățișat cariera de jurnalist și a lucrat în redacția cotidianului Crișana, dar a colaborat și cu o serie de reviste culturale. A publicat recenzii, eseuri, proză, poezii și pamflete și epigrame.


„Obiecte și voci”, noul volum al marelui scriitor Alexandru Sfârlea

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alocațiile pentru copii, majorate cu 20%, de la 1 septembrie ( 30 Iulie 2020 )

  Cresc alocațiile anul acesta, însă numai cu 20% Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat în ședința de Guvern, proiectul de Ordonanță de Urgență, care prevede majorarea alocațiilor pentru copii...

 • USR PLUS pentru Bihor ( 18 Iulie 2020 )

  Suflu nou pentru pentru județul Bihor! Parcul Cetății Oradea a găzduit evenimentul de lansare a candidaților Alianței USR PLUS, la care a participat și președintele PLUS, Dacian Cioloș. El a afirmat că partidul "vine cu profesioniști care pot reclădi România așa cum ne-o dorim." În ceea ce privește candidații, Dacian Ciloș a afirmat că sunt adevărați profesioniști în domeniul în care activează și că sunt deciși să se implice activ în comunitățile în care trăiesc. În ceea ce privește Oradea, fostul premier a spus că este un "oraș european, conectat, cu viziune și care știe să lucreze pentru comunitate".

 • Tiroliană, tubing, bob alpin și bungee jumping, la Stâna de Vale ( 16 Iulie 2020 )

  Aer curat, sporturi în aer liber și distracții pentru toate vârstele, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Situată la o altitudine de peste 1.100 de metri, în Masivul Vlădeasa, stațiunea este locul ideal pentru...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Copilul luat de viitură chiar de sub ochii părinților, găsit mort ( 14 Iunie 2020 )

  Copilul de 4 ani din județul Bihor, care a fost luat, vineri, de o viitură, a fost găsit mort. Copilașul se afla în mașină, împreună cu părinții și fratele său, în drum spre casă. Automobilul trebuia să treacă prin pârâul Valea Neagră...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2