„Obiecte și voci”, volumul de poezii recent publicat de valorosul scriitor contemporan Alexandru Sfârlea, nu a avut parte de o lansare de carte, din cauza pandemiei de coronavirus, dar odată publicat, a ajuns în librării. Despre noua sa creație literară, Alexandru Sfârlea spune că a explicat prin versuri viziunea sa poetică despre lume.
prin telefon: ALEXANDRU SFĂRLEA, scriitor „Eu, de vreo 4-5 ani, scriu sfârlezii, chiar dacă enervează pe mulți. Cică, e un ego exacerbat, dar nu e. Sfârleziile ne determină să recunoaștem că rolul și rostul acesteia, a sfârleziei, al meu, este acela al poeziei dintotdeauna și mai spune Alui Gheorghe că ”Obiecte și voci” este o carte care sintetizează temele și vocile poetului la maturitate.”
Alexandru Sfârlea vorbește despre rolul sufletului și al poetului, rol a cărui importanță este din ce în ce mai redusă în societatea de astăzi. Volumul este dedicat fiicelor sale și mamei lor, deoarece familia este celula de bază a societății, spune autorul.
prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, scriitor „Poezia, pentru mine, a fost un fel de antidot împotriva unei disperări prost mascate. Sunt și poezii ca expresie așa-zis elocventă, a unei revolte împotriva unei lumi în care poetul, după cum știm, scriitorul în genereral, sunt considerați niște marginali.”
Textul care dă titlul cărții, recitat cu căldură de poet, explică comunicarea între realitate, metafizică și lumea imaginară.
prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, scriitor ”Am văzut obiecte părăsite/ dar în care mai rămăseseră/ urme de clorofilă/ și ceva din acel dans nupțial/ al plămădirii srafiilor/ am simțit vibrația acelei voci a ființei/ care și-a făcut pat de suferință/ din întuneric, o întunecime albă/ ca marmura neajunsă pe mâini de artist”
Cea mai importantă carte a lui Alexandru Sfârlea este „Către Sing”. Volumul, în 43 de părți, a fost propus pentru traducere în limbi de circulație internațională în 2011, de către Institutul Cultural Român. Despre cărțile sale au scris cu apreciere Alex Ștefănescu, Ghorghe Grigurcu, Stefan Borbely, Constantin Cubleșan și Ioan Moldovan. Alexandru Sfârlea s-a născut în 1947, în comuna Sânmartin din județul Bihor. A îmbrățișat cariera de jurnalist și a lucrat în redacția cotidianului Crișana, dar a colaborat și cu o serie de reviste culturale. A publicat recenzii, eseuri, proză, poezii și pamflete și epigrame.
Solidaritate pentru Dani Sala! Tânărul, în vârstă de 24 de ani, din județul Bihor, bolnav de cancer la timus, are nevoie în continuare de ajutor, pentru continuarea tratamentului. În urma campaniei inițiate pe pagina de Facebook ”Drumul National 76”...
Zeci de speologi din vechea gardă s-au întâlnit, sâmbătă, la Chișcău, în județul Bihor, la evenimentul ”Old Speo” organizat pentru celebrarea împlinirii a 50 de ani de la descoperirea Peșterii Urșilor și pentru a sărbători Ziua Europeană a Parcurilor Naționale.
Tragedie rutieră pe DN19, în zona localității Tămășeu, județul Bihor. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu impact emoțional. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit și o tânără de 26 de ani a fost rănită grav, după ce autoturismele pe care le conduceau s-au ciocnit. Fiecare dintre ei era singur în mașină. La sosirea salvatorilor, bărbatul era încarcerat.
O țară mai curată și un mediu sănătos înseamnă în primul rând un aer mai curat. De aceea, campaniile de împădurire sunt foarte importante iar proiectele în acest sens sunt în plină desfășurare în județul Bihor.
Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019