”Operațiunea Jupiter” care a debutat în forță, la începutul săptămânii, a continuat, vineri, cu zeci de acțiuni și sute de percheziții. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române și alte structuri specializate de aplicare a legii, continuă ”Operațiunea Jupiter”, cea mai amplă acțiune la nivel național menită să combată infracționalitatea organizată. Începând din 2 iunie, au fost efectuate, în total, peste 1.600 de percheziții. Vineri, au fost organizate 22 de acțiuni operative, în cadrul cărora au fost puse în aplicare 224 de mandate de percheziție domiciliară. Infracțiunile vizate includ evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri, uz de fals, delapidare, contrabandă, contrabandă calificată, camătă, contrafacere, tăinuire, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, infracțiuni informatice, infracțiuni economico-financiare și infracțiuni asimilate celor de corupție. De asemenea, sunt vizate organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc fără respectarea legii, nerespectarea legislației privind armele și munițiile, neluarea măsurilor de eliminare a substanțelor periculoase devenite deșeuri, braconaj piscicol și promovarea ideologiilor extremiste. La percheziții, oamenii legii au urmărit identificarea și ridicarea mijloacelor de probă relevante pentru cauzele instrumentate, precum documente contabile, contracte, facturi fiscale, medii electronice de stocare, bani obținuți ilicit, bunuri provenite din activitatea infracțională, precum și oricare alte dovezi utile pentru stabilirea adevărului și a răspunderii penale. În acest moment, prejudiciul total estimat în dosarele în lucru depășește 17 milioane de lei.
13 percheziții, joi, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Călărași, la membrii unei grupări suspectate că a provocat, în Marea Britanie, un prejudiciu de peste un milion de lire sterline! Suspecții ar fi creat conturi frauduloase, într-o aplicație a Guvernului Marii Britanii.
Ancheta privind rețeaua de fabricare a identităților false pentru străini este în plină desfășurare, în județul Suceava. Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, prin intermediul unor funcționari din cadrul unui serviciu de evidența populației și al unei primării...
Percheziții de amploare în șase județe, într-un dosar în care șapte persoane sunt acuzate că au obținut sume importante de bani inducând în eroare unități bancare.
Val de percheziții, la Timișoara! 30 de percheziții au fost efectuate de procurorii DNA și de polițiști, marți, la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în locuințele unor angajați și la firme de transport.
Perchezițiile efectuate de polițiști și de procurorii DIICOT, la grupări specializate în trafic de droguri și persoane, criminalitate informatică și spălare de bani, s-au soldat cu arestarea a peste 100 de suspecți și plasarea sub control judiciar a altor 50.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019