Date companie
 
 
 
 

Ora pământului 2020

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ora Pamantului, lumina, 2020
 

România stinge lumina în această seară, timp de o oră! Ora Pământului, cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile, este organizat în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie. Oameni din peste 180 de țări și teritorii, inclusiv din România, vor stinge simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră. Potrvit organizatorilor, pentru prima dată în istoria mișcării, totul se va desfășura online.

TORA APETRII, reporter
"În acest an, evenimentul are loc într-un context excepțional, în care țări din întreaga lume se confruntă cu cea mai gravă criză de sănătate publică ce decurge din izbucnirea pandemiei de COVID-19. Echipa de organizare globală, World Wide Fund for Nature, recomandă tuturor persoanelor să participe digital la marcarea Orei Pământului."

În ultimul deceniu, Ora Pământului a inspirat participarea globală la inițiativele cu rol critic pentru protejarea naturii, contribuind la conștientizarea crizei climatice și la acțiuni concrete. Printre cele mai importante exemple, mișcarea a ajutat la crearea unei zone protejate marine de 3,5 milioane de hectare în Argentina, o pădure de 2.700 de hectare în Uganda și a ajutat la adoptarea unei noi legislații pentru protecția mărilor și pădurilor din Rusia. Mai mulți artiști din România se alătură mișcării internaționale, pentru a îi ajuta pe cei de acasă în această perioadă să se simtă mai puțin izolați. Fie că citesc, cântă sau organizează vizionarea unui film, mesajul lor este același: indiferent de granițe geografice, de fus orar, de distanțarea socială, nu suntem singuri – nici acum, nici atunci când luptăm pentru protejarea naturii.


Ora pământului 2020

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • La noapte, arhiepiscopul Teodosie va repeta Învierea ( 26 Mai 2020 )

    Arhiepiscopia Tomisului va repeta, marți noapte, slujba de Înviere, cu motivul că în perioada stării de urgență nu toți credincioșii au avut posibilitatea să ducă Lumina acasă.Pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului...

  • Învierea Domnului, în timpul pandemiei ( 19 Aprilie 2020 )

    Imagini emoționante în Noaptea de Înviere în toată țara! Pentru prima dată în istorie, credincioșii nu au putut participa la biserică la slujba învierii Domnului. La Suceava, preoții au oficiat slujba în fața catedralei, iar sute...

  • Scandal în cazul acordului M.A.I. - B.O.R. privind noaptea de Înviere ( 15 Aprilie 2020 )

    Președintele Klaus Iohannis le-a cerut, astăzi, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului de Interne, Marcel Vela, și premierului Ludovic Orban, să revină asupra acordului M.A.I-B.O.R. care are în vedere și distribuirea...

  • Internetul, plin de ironii la adresa ministrului Vela ( 15 Aprilie 2020 )

    Mediul online, plin de glume și ironii, după ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că polițiștii le vor duce credincioșilor lumina de Înviere. Iată câteva dintre comentariile ironice postate de internauți:

  • Revelion cu Național TV ( 1 Ianuarie 2020 )

    Revelion cu Național TV! În noaptea dintre ani, emisiunea AVEM CHEF DE REVELION, difuzată intre orele 20:00 si 00:30 a fost urmărită, în fiecare minut, în medie, de 242.000 de telespectatori la nivel național. Național TV s-a clasat astfel în topul preferințelor dumneavoastră. Gazdele dumneavoastră, Corina Chiriac și Adrian Enache v-au oferit o noapte incendiară iar vedete îndrăgite v-au fost alături prin intermediul micului ecran, în noaptea dintre ani!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2