Ouăle de struți au devenit cadourile ideale de Paști. În această perioadă, crescatorii de struti nu mai fac fata cererii, fie ca oamenii vor sa cumpere ouale pentru consum, fie pentru încondeiat. Ultima moda este icoana pictata pe ou de strut.
AMBIANTĂ: Vreau unul pentru pictat si doua, dau si eu cadou.
AMBIANȚĂ: Îti dau unul proaspat pt consum. Atunci asta îi dai gaura aici. Il golesti, clatesti coaja. si ai unu pictat.
Cu 100 de lei se asigură masa pentru 30 de persoane. În plus, sunt numai bune de încondeiat. Unii picteaza chipuri de sfinți, apoi duc ouale la biserica, la sfințit.
AMBIANTĂ: Daca îl picteaza cu icoana pe el ramâne în patrimoniul familiei. Si va închinati la ou? Ne închinam si la ou daca e nevoie si ne aduce mult bine, ne închinam si la ou.
AMBIANTĂ: Cele mai multe le cumpara din partea suceava. le încondeiaza cu fir de aur, le vând afara cu 450 de euro bucata. Ca atare le vine bine si dânsilor.
AMBIANTĂ: Aicea este Sfântul Andrei, l-am facut pentru nepotelul meu
Oamenii cumpara ouă de struț pentru că n-au colesterol. Un astfel de ou cântarește aproape 2 kilograme, cam cât 50 de oua de gaina.
Joia Mare a adus culoare și bucurie în rândul celor care își petrec bătrânețea în centre de îngrijire. Tradiția vopsitului ouălor de Paști a fost păstrată cu sfințenie și la un centru de asistență și îngrijiri, dar și la un cămin de bătrâni din sectorul 6 al Capitalei.
Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.
O mie de ouă, vopsite cu foi de ceapă roșie la Mănăstirea Șag! Tradiția vopsirii celor aproximativ o mie de ouă este una veche de cel puțin 70 de ani la Mănăstirea Timișeni-Șag, aflată la aproximativ 15 kilometri de Timișoara.
Atenție la vopseaua de ouă! Conține tot mai mulți aditivi și coloranți artificiali. Un studiu realizat de asociația InfoCons în perioada 2015- 2019 pe 59 de mărci de vopsea de ouă relevă că numărul de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu 58% în ultimii patru ani. Studiul mai arată că vopseaua nu mai este atât de eficientă. Cu alte cuvinte, se colorează ouă mai puține cu mai multă vopsea.
Fermierii, contraziși de Ministerul Agriculturii! Potrivit unui comunicat transmis de ministerul condus de Petre Daea, scumpirea cărnii de pasăre și porc nu este justificată de situația din piață.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019