Date companie
 
 
 
 

Paștele Catolic, sărbătorit de credincioșii catolici în toată țara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, catolici, paste
 

Credincioșii catolici din țara noastră au sărbătorit noaptea trecută Învierea Domnului. Bisericile au fost pline de oameni care au venit să ia lumină.

AMBIANȚĂ 

Slujba de Înviere a început cu ritualul binecuvântării focului și aprinderea lumânărilor pascale. În toate bisericile au bătut și clopotele.

AMBIANȚĂ 

Preoții au sfințit focul și apoi au înconjurat biserica împreună cu credincioșii.

AMBIANTA 

Lumina sfântă a fost împărțită credincioșilor prezenți.

VOX: "Pentru ce vă rugați? Pentru sănătate și binele la toți, pentru familiile noastre."

VOX: "Eu de obicei îl sărbătoresc pe cel ortodox, dar am prieteni catolici și am venit. Vă rugați și în seara asta? Da 13.02 + 13.14 Duceți și lumina sfântă acasă? Da. "

Și turiștii străini s-au oprit la biserică să ia lumina sfântă și să se roage.

VOX:  "Suntem din Italia și pentru noi este Paștele. Am fost la slujbă. Pentru rugăciune? Da, pentru rugăciune. Am văzut o mulțime de oameni și vrem să vedem dacă e diferit de ceea ce se întâmpla în Italia." 

VOX: "Noi suntem romano-catolici, pentru noi e foarte important Paștele. Pentru ce vă rugați în seara asta? Pentru un pic de serenitate." 

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: "Peste un milion de romano-catolici din România sărbătoresc Paștele. Cele mai mari comunități sunt în Transilvania. Credincioșii au mers la sfanta liturghie, iar apoi s-au indreptat spre case pentru a lua masa in familie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prima slujbă religioasă, în starea de alertă ( 17 Mai 2020 )

  După două luni de interdicție la biserică, iată, credincioșii au putut participa la prima Sfântă Liturghie de după ridicarea stării de urgență. Conform măsurilor stabilite de autoritățiile laice și religioase, slujbele au fost organizate...

 • Lingurița pentru împărtășanie, motiv de dispută între autorități și B.O.R. ( 12 Mai 2020 )

  Împărtășirea cu aceeași linguriță, subiect de dispută între autoritățilaice și biserică! Printre propunerile autorităților statului privind prevenirea răspândirii coronavirusului se numără și aceea ca împărtășania să se facă...

 • 183.000 de oameni, pentru minutul de aur al „Ceasurilor de Folclor” ( 20 Aprilie 2020 )

  Ediție specială de Paște și pe Favorit TV! Raluca Diaconu a fost gazda dumneavoastră între 15.30 și 20.00! 4 ore și jumătate în care artiștii preferați ne-au povestit, prin intermediul platformelor online cum întâmpină sfintele sărbători pascale, dar ne-au și cântat și încântat. 97,000 de oameni au urmărit, în medie, fiecare minut din programul Favorit TV.

 • ”Opriți Timpul”, de revăzut, luni, 20 aprilie, de la 10:30 ( 19 Aprilie 2020 )

  Atmosfera de mare sărbătoare de astăzi, din studiourile Național TV, poate fi revăzută și retrăită, mâine, de la ora 10.30! De Sfintele Paști, telespectatorii celui mai nou spectacol de televiziune din România...

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2