Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj la catafalcul poetului Adrian Paunescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, paunescu, catafalc, poet
 

Din momentul in care sicriul cu trupul neinsufletit al poetului Adrian Paunescu a fost depus la Uniunea Scriitorilor, a inceput un adevarat pelerinaj al oamenilor simpli, al politicienilor, al oamenilor de cultura, al celor care l-au cunoscut personal, dar si al celor care i-au cunoscut doar poeziile. Pe rand, au trecut pe la catafalc, cu un gand pios, inchinat marelui poet, a carui trecere in cele vesnice pune punct imbogatirii culturale a Romaniei.

FLORIN PIERSIC actor "Am avut senzația clară că eu am scris-o, că el s-a consultat cu mine. Atunci l-am cunoscut prima dată. Atunci m-am îndrăgostit de Adrian Păunescu!"

DUCU BERTZI cantautor "Îl consider mentorul meu spiritual. Datorită domnului Păunescu mi-am lansat cariera așa cum mi-am dorit, în muzică. Până în '85 m-a apărat, așa cum făceau toți colegii de cenaclu și sigur că anii aceia nu se pot uita."

CORNELIU VADIM TUDOR președinte PRM "El n-a fost numai un scriitor important, de talia lui Octavian Goga, dar a fost și un ferment viu. A dinamizat activitatea în inventică, în medicină. Iată câți îi datorează atâtea!"

MARIAN VANGHELIE primar, Sectorul 5 "Nu ținea cont că te numești X, Y sau Z și era cu dreptatea întotdeauna. Și din punctul ăsta de vedere am fost foarte apropiat."

JEAN VALVIS om de afaceri "Astăzi, România a pierdut un poet; eu am pierdut un prieten. A fost chiar un prieten care mi-a arătat un fel de conștiință a României, alta decât erau legile sau condițiile politice."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • "Înflorirea Frigului", la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus ( 23 Noiembrie 2019 )

  Îndrăgitul poet contemporan, Gheorghe Vidican, și-a lansat cartea "Înflorirea FriguluI", la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus. Prin aceast volum, autorul a vrut să scoată în evidență realitatea pe care o trăim zi de zi, atât cu bune cât și cu rele. Totodată, autorul vrea să transmită că oricând există o speranță.

 • Pelerinajul „Calea Sfinților”, pe 25 octombrie ( 21 Octombrie 2019 )

  Capitala se va transforma, la sfârșitul acestei săptămâni, în centru de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși din toată țara. Vineri 25 octombrie începe Pelerinajul „Calea Sfinților”, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie...

 • A murit Emil Brumaru ( 6 Ianuarie 2019 )

  Poetul Emil Brumaru a murit la vârsta de 80 de ani! Acesta s-a stins din viață sâmbătă seară, în urma unui atac cardio vascular în timp ce se afla internat în spital. Emil Brumaru s-a născut la 1 ianuarie 1939 în comuna Bahmutea, județul Tighina, Basarabia.

 • Remember Cenaclul Flacăra 2018, la Sala Palatului ( 2 Noiembrie 2018 )

  Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu, mâine seară, la Sala Palatului! Andrei Păunescu și prietenii săi revin la Sala Palatului, la 45 de ani de la înființarea cenaclului Flacara și la 75 de ani de la nașterea marelui poet...

 • Mihai Eminescu: 168 de ani de la nașterea poetului național ( 15 Ianuarie 2018 )

  S-au împlinit 168 de ani de la nașterea celui mai mare poet al românilor. Ca în fiecare an la 15 ianuarie, sute de români s-au perindat la mormântul lui Mihai Eminescu, din cimitirul Bellu din București, pentru a aprinde o lumânare, pentru a depune o floare sau doar pentru a șopti o scurtă rugăciune în memoria marelui poet. Mai mulți preoti au făcut o slujbă de pomenire.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2