Date companie
 
 
 
 

Pentru cã se schimbã prea des, unele case de schimb nu mai afiseazã cursul valutar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : afisat, curs, case, valutar, schimb, panouri
 

Saltul euro este speculat de proprietarii caselor de schimb valutar, care nu mai afiseazã cursul pe panourile din exterior, ci doar pe un afis lipit deasupra ghiseului. Intrebati de ce nu mai afiseaza cursul valutar pe panourile exterioare, ei au explicat ca se schimba prea des cursul valutar. Asta desi legea spune clar cã cifrele privind cursul de schimb trebuie afisate mai întâi afarã.

AMBIANTA "- Cursurile sunt afisate la ghiseu. - Trebuie sa aveti in exterior, panoul asta trebuie sa fie completat."

ANDREI ARSENIE, inspector O.P.C. "Legislatia prevede douã afisãri de preturi. Unul în interior si în exterior, culori distincte, clar vizibile. Ei au legal în interiorul casei de schimb si nu respectã legislatia în exteriorul casei de schimb."

Oamenii se feresc în aceste zile sã facã tranzactii banesti, mai ales cã tabelele goale de la unele case de schimb valutar nu le inspirã încredere.

VOX "Ar trebui sã le punã, ca sã stie fiecare cât e comisionul."

VOX "E ceva ilegal, daca e bijnitareala va dati seama ca e ilegal. Deci nu-si afiseaza cursul nici mãcar ala corect."

VOX "Pãi sa afiseze corect, daca nu sa nu te traga in teapa la casa. Nu sa iti afiseze un schimb si tu sa iti iei alti bani."

Casele de schimb prinse cã încalcã legea sunt amendate cu pânã la cinci mii de lei. În ultima sãptãmânã, leul s-a depreciat zilnic fata de euro, ajungand pana la cea mai micã valoare din istorie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Primele rezultate la Evaluarea Națională, afișate astăzi ( 22 Iunie 2020 )

  Emoții mari pentru absolvenții de gimnaziu, la început de săptămână. Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate astăzi, pe site-ul evaluare.edu.ro și la fiecare instituție de învățământ în parte.

 • Campanie controversată, cu bannere cu medici reprezentați ca sfinți cu aureolă de coronavirus ( 29 Aprilie 2020 )

  Campanie stranie, în București, Iași, Brașov și în alte orașe din țară! O artistă din Capitală a creat o serie de ilustrații înfățișând medici cu aure și în posturi de sfinți, în cadrul unei campanii derulate de o agenție de publicitate...

 • Euro, în creștere semnificativă față de leul românesc ( 21 Februarie 2020 )

  Euro continuă să crească vertiginos. A ajuns la 4 lei și 80 de bani, pentru prima dată în istorie. Banca Națională a României a anunțat astăzi, un curs de referință de 4,8026 lei/euro, în creștere cu 0,4% față de ziua precedentă.

 • A.N.A.F. controlează casele de marcat ( 5 Septembrie 2019 )

  Sute de avertismente și amenzi de 7,6 mil. lei, date de inspectorii ANAF într-o singură lună!Conform unui comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în cadrul controalelor efectuate în luna august, inspectorii au identificat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2