Date companie
 
 
 
 

Peste 11.000 de garanții acordate în primele șase luni în cadrul programului "Prima Casă"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prima casa
 

Programul "Prima Casă" se bucură în continuare de succes în rândul românilor. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat în primele șase luni peste 11.000 de garanții în cadrul acestui program. În clasamentul făcut în funcție de numărul de solicitări primite, pe primul loc se află Municipiul București cu 27,6%, județul Cluj cu 8,1%, județul Ilfov cu 7,1%, județul Timiș cu 5,8 % și județele Constanța, Brașov, Sibiu și Iași, cu procente cuprinse între 3 - 5% fiecare. Cele mai puține solicitări au venit din Călărași, Ialomița și Giurgiu, fiecare cu 0,3% din totalul garanțiilor acordate în primele șase luni, respectiv cu câte 33 de credite. Potrivit statisticilor, programul Prima Casă a fost accesat cu preponderență de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani, care au preferat achiziționarea apartamentelor de 2 camere. Beneficiarii au la dispoziție în acest an circa 2 miliarde de lei, din care 740 milioane lei fonduri neutilizate în 2013, astfel că în primele șase luni a fost cheltuit jumătate din plafonul alocat pentru 2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Programul Prima Casă 2019, la start ( 1 Martie 2019 )

  Programul Prima Casă 2019 a fost lansat astăzi! Anunțul a fost făcut de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Nivelul plafonului a rămas identic cu cel din 2018.

 • Schimbări la programul Prima Casă ( 29 Ianuarie 2019 )

  În acest an nu oricine mai poate accesa un credit prin Prima Casă! Programul este unul social în 2019. Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții de vârstă, venituri și grad de îndatorare.

 • Noi finantatori pentru Prima Casa ( 14 Ianuarie 2014 )

  Undă verde pentru Programul 'Prima casă' pentru 2014. El se reia odată cu publicarea, în Monitorul Oficial, a Hotărârii de Guvern privind aprobarea normelor de implementare a programului pentru anul 2014. Anul acesta, beneficiarii vor avea la dispoziție un plafon de garanții de 1,2 miliarde de lei la care se adaugă suma rămasă nealocată și/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de circa 740 de milioane de lei.

 • Programul Prima casă, analizat de Executiv și bănci ( 23 Martie 2011 )

  Executivul urmărește dublarea numărului de beneficiari ai programuluiu "Prima Casa", după ce, in ultimii doi ani, statul a garantat credite în cadrul programului în valoare de un miliard si jumatate de euro.

 • Prima Casa 2, nefunctionala ( 22 Iulie 2010 )

  Programul Prima Casa 2, demarat acum cinci luni, este nefunctional. Premierul Emil Boc spune ca s-au indeplinit toate procedurile din partea autoritatilor, bancile fiind vinovate de aceasta situatie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2