Date companie
 
 
 
 

Schimbări la programul Prima Casă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prima casa, schimbari
 

În acest an nu oricine mai poate accesa un credit prin Prima Casă! Programul este unul social în 2019. Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții de vârstă, venituri și grad de îndatorare.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

“Programul "Prima Casă" va putea fi accesat doar de persoanele care au până în 35 de ani. De asemenea aceștea trebuie să aibă venituri de maximum 3.000 de lei.”

CRISTIAN TUDORESCU, analist economic
"Chiar BNR a avut niște recomandări, niște restricții de creditare. Cineva care ar accesa prima casă chiar și cu noile condiții, probabil ar trebui să se îndrepte către un apartament sau o locuință cu o suprafață mai redusă, cu un anumit grad de confort, deci practic este o adaptare și a potențialilor clienți. Probabil că cineva cu prima casă nu o să aibă acces la un apartament cu 3 camere cu un anumit preț, deci sunt și limite de preț."

Fondul alocat pentru programul Prima Casă este de două miliarde de lei. Dacă un tânăr care are un salariu de 3.000 de lei va accesa programul prima casă, va primi un credit de maxim 54.000 de euro. De asemenea el va plăti timp de 30 de ani o rată de peste 1.300 de lei. În 2019, fondul alocat pentru programul Prima Casă este de două miliarde de lei. În urmă cu câteva săptămâni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu îi sfătuia pe români să nu își mai cumpere o casă.

CRISTIAN TUDORESCU, analist economic
"Guvernatorul BNR le-a spus românilor în urmă cu ceva vreme că nu trebuie să aibă neapărat o locuință a lor, nu știu dacă știți declarația dumnealui? Da este o abordare pentru că România are cel mai mare grad de proprietate pe locuințe, ceea ce nu se întâmplă în alte țări. Și cei din alte țări trăiesc foarte bine chiar dacă stau în chirie, chiar dacă se mută dintr-un loc în altul."

Programul "Prima casă" a fost implementat la nivelul anului 2009.


Schimbări la programul Prima Casă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Iarna se întoarce, în toată țara ( 20 Februarie 2019 )

  Deși ne-am bucurat de vremea caldă, nu am scăpat încă de iarnă. După zile cu temperaturi și de 18 grade, vremea se schimbă radical, pentru că un val de aer polar din Rusia va pune stăpânire pe țara noastră. Termometrele vor înregistra și scăderi de peste 10 grade Celsius.

 • Calcule cu virgulă la Ministerul Educației ( 4 Martie 2018 )

  Copiii de clasa a VIII-a se pregătesc de simularea probei de Limba română pentru Evaluarea Națională. E drept, elevii din foarte multe județe și Municipiul București au pus burta pe carte de acasă săptămâna aceasta, pentru că din cauza vremii școlile au fost închise în mai multe zone din România. 

 • Ziua Mondială a Meteorologiei, marcată la București ( 23 Martie 2015 )

  Ziua Mondială a Meteorologiei, marcată în 23 martie la București! Conform tradiției, de Ziua mondială a meteorologiei specialiștii în domeniu propune spre dezbatere o temă de interes pentru toate cele 191 de state membre ale Organizației Mondiale a Meteorologiei. Anul trecut, din cauza creșterii temperaturilor și a schimbărilor climatice, pe mapamond s-au înregistrat pierderi de 300 de miliarde de dolari.

 • De Ziua Internațională a Pădurilor, semnal de alarmă privind pericolul defrișărilor masive ( 23 Martie 2015 )

  Pădurile, aurul verde al planetei, în pericol din cauza defrișărilor masive! 13 milioane de hectare de pădure sunt distruse anual, în întreaga lume. Acestea provoacă între 12 și 20% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, care duc la schimbările climatice. Vegetația forestieră reprezintă cele mai diverse ecosisteme biologice de pe suprafața terestră, care găzduiesc peste 80% din speciile terestre de animale, plante și insecte.

 • Peste 11.000 de garanții acordate în primele șase luni în cadrul programului "Prima Casă" ( 22 Iulie 2014 )

  Programul "Prima Casă" se bucură în continuare de succes în rândul românilor. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat în primele șase luni peste 11.000 de garanții în cadrul acestui program.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 21 Feb. 2019

1 USD = 4.1941 RON
0.0003
1 EUR = 4.7559 RON
-0.0017
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2