Date companie
 
 
 
 

Schimbări la programul Prima Casă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prima casa, schimbari
 

În acest an nu oricine mai poate accesa un credit prin Prima Casă! Programul este unul social în 2019. Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții de vârstă, venituri și grad de îndatorare.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

“Programul "Prima Casă" va putea fi accesat doar de persoanele care au până în 35 de ani. De asemenea aceștea trebuie să aibă venituri de maximum 3.000 de lei.”

CRISTIAN TUDORESCU, analist economic
"Chiar BNR a avut niște recomandări, niște restricții de creditare. Cineva care ar accesa prima casă chiar și cu noile condiții, probabil ar trebui să se îndrepte către un apartament sau o locuință cu o suprafață mai redusă, cu un anumit grad de confort, deci practic este o adaptare și a potențialilor clienți. Probabil că cineva cu prima casă nu o să aibă acces la un apartament cu 3 camere cu un anumit preț, deci sunt și limite de preț."

Fondul alocat pentru programul Prima Casă este de două miliarde de lei. Dacă un tânăr care are un salariu de 3.000 de lei va accesa programul prima casă, va primi un credit de maxim 54.000 de euro. De asemenea el va plăti timp de 30 de ani o rată de peste 1.300 de lei. În 2019, fondul alocat pentru programul Prima Casă este de două miliarde de lei. În urmă cu câteva săptămâni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu îi sfătuia pe români să nu își mai cumpere o casă.

CRISTIAN TUDORESCU, analist economic
"Guvernatorul BNR le-a spus românilor în urmă cu ceva vreme că nu trebuie să aibă neapărat o locuință a lor, nu știu dacă știți declarația dumnealui? Da este o abordare pentru că România are cel mai mare grad de proprietate pe locuințe, ceea ce nu se întâmplă în alte țări. Și cei din alte țări trăiesc foarte bine chiar dacă stau în chirie, chiar dacă se mută dintr-un loc în altul."

Programul "Prima casă" a fost implementat la nivelul anului 2009.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări ( 11 Mai 2019 )

  Încălzirea globală i-a îmbogățit pe bogați și i-a sărăcit pe săraci! În ultima jumătate de secol, schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări, ducând la reducerea creșterii economice în țările cele mai sărace, în timp ce au sporit prosperitatea în unele dintre cele mai bogate țări.

 • Elevii ar putea avea 4 tipuri ale examenului de maturitate ( 29 Martie 2019 )

  Schimbări radicale în sistemul de învățământ! Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a propus introducerea a patru tipuri de Bacalaureat.

 • Noi condiții pentru Rabla 2019 ( 5 Martie 2019 )

  Condiții drastice pentru programul Rabla, începând cu acest an. Românii care vor să își schimbe mașina veche cu una nouă, și să primească fonduri de la ministerul Mediului trebuie să aibă domiciliul în România, să nu aibă datorii la stat, iar autoturismul dat la casat să aibă cel puțin opt ani și inspecția tehnică periodică valabilă. 

 • Comisia TRAN: Ultima schimbare a orei să fie în martie 2021 ( 5 Martie 2019 )

  Un nou pas spre renunțarea la schimbarea sezonieră a orei! Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European, pe scurt TRAN, a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de vară și de iarnă în Uniunea Europeană.

 • Programul Prima Casă 2019, la start ( 1 Martie 2019 )

  Programul Prima Casă 2019 a fost lansat astăzi! Anunțul a fost făcut de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Nivelul plafonului a rămas identic cu cel din 2018.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2