Date companie
 
 
 
 

Schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : schimbari, clima
 

Încălzirea globală i-a îmbogățit pe bogați și i-a sărăcit pe săraci! În ultima jumătate de secol, schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări, ducând la reducerea creșterii economice în țările cele mai sărace, în timp ce au sporit prosperitatea în unele dintre cele mai bogate țări.

TORA APETRII, reporter

"Cercetătorii spun că, deși există o anumită incertitudine în ceea ce privește beneficiile pe care țările mai reci și mai bogate le au, impactul asupra țărilor mai calde de-a lungul istoriei a fost fără echivoc. Dacă cercetătorii ar fi luat în considerare fenomenul de încălzire globală încă de la începutul Revoluției Industriale, efectele observate ar fi fost mult mai mari."

Potrivit studiului, între 1961 și 2010 toate cele 18 țări ale căror emisii istorice totale sunt mai mici de 10 tone de CO2 pe cap de locuitor au suferit un impact negativ din cauza încălzirii globale, cu o reducere a PIB-ului pe cap de locuitor de 27%. În schimb, 14 din cele 19 țări ale căror emisii cumulate depășesc 300 de tone de CO2 pe cap de locuitor, au beneficiat de încălzirea globală, cu o contribuție medie la PIB pe cap de locuitor de 13%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi cărți de identitate ( 17 Ianuarie 2020 )

  Schimbări importante, în ceea ce privește actele de identitate ale românilor! Din vara anului viitor, oamenii vor putea cere cărți de identitate electronice. Așa arată un regulament al Uniunii Europene.

 • Elevii ar putea avea 4 tipuri ale examenului de maturitate ( 29 Martie 2019 )

  Schimbări radicale în sistemul de învățământ! Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a propus introducerea a patru tipuri de Bacalaureat.

 • Noi condiții pentru Rabla 2019 ( 5 Martie 2019 )

  Condiții drastice pentru programul Rabla, începând cu acest an. Românii care vor să își schimbe mașina veche cu una nouă, și să primească fonduri de la ministerul Mediului trebuie să aibă domiciliul în România, să nu aibă datorii la stat, iar autoturismul dat la casat să aibă cel puțin opt ani și inspecția tehnică periodică valabilă. 

 • Comisia TRAN: Ultima schimbare a orei să fie în martie 2021 ( 5 Martie 2019 )

  Un nou pas spre renunțarea la schimbarea sezonieră a orei! Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European, pe scurt TRAN, a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de vară și de iarnă în Uniunea Europeană.

 • Iarna se întoarce, în toată țara ( 20 Februarie 2019 )

  Deși ne-am bucurat de vremea caldă, nu am scăpat încă de iarnă. După zile cu temperaturi și de 18 grade, vremea se schimbă radical, pentru că un val de aer polar din Rusia va pune stăpânire pe țara noastră. Termometrele vor înregistra și scăderi de peste 10 grade Celsius.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2