Date companie
 
 
 
 

Comisia TRAN: Ultima schimbare a orei să fie în martie 2021

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : schimbari, ora
 

Un nou pas spre renunțarea la schimbarea sezonieră a orei! Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European, pe scurt TRAN, a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de vară și de iarnă în Uniunea Europeană. Comisia propune ca schimbarea orei în martie 2021 să fie ultima pentru țările care decid să-și păstreze permanent ora de vară. Anterior, executivul de la Bruxelles propusese să se renunțe la schimbarea sezonieră a orei oficiale chiar din acest an. Țările membre trebuie să notifice Executivul european asupra deciziei lor până în martie 2020. În documentul aprobat de această comisie se solicită statelor membre să-și coordoneze deciziile astfel încât aplicarea orei de vară în unele țări concomitent cu ora de iarnă în altele să nu perturbe funcționarea pieței unice europene, în special în sectorul transporturilor. Eurodeputata socialistă suedeză Marita Ulvskog, raportoare a textului votat luni, a apreciat că propunerea Comisiei de a se renunța la schimbarea orei de vară și de iarnă este ''prematură'' și nu se bazează pe un studiu de impact corespunzător. Raportul mai trebuie aprobat de plenul Parlamentului European și de Consiliul Uniunii Europene.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Schimbări majore pe piața muncii, provocate de pandemia de coronavirus ( 5 Ianuarie 2021 )

    Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...

  • Noi cărți de identitate ( 17 Ianuarie 2020 )

    Schimbări importante, în ceea ce privește actele de identitate ale românilor! Din vara anului viitor, oamenii vor putea cere cărți de identitate electronice. Așa arată un regulament al Uniunii Europene.

  • Trecerea la ora de iarnă, în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 23 Octombrie 2019 )

    Ceasurile se dau înapoi în acest weekend! Noaptaa de 26 spre 27 octombrie va fi, practic, cea mai lungă a anului, pentru că ora 4.00 va deveni ora 3.00. În ciuda faptului că la nivel european s-a decis renunțarea la schimbarea orei...

  • Schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări ( 11 Mai 2019 )

    Încălzirea globală i-a îmbogățit pe bogați și i-a sărăcit pe săraci! În ultima jumătate de secol, schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări, ducând la reducerea creșterii economice în țările cele mai sărace, în timp ce au sporit prosperitatea în unele dintre cele mai bogate țări.

  • Elevii ar putea avea 4 tipuri ale examenului de maturitate ( 29 Martie 2019 )

    Schimbări radicale în sistemul de învățământ! Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a propus introducerea a patru tipuri de Bacalaureat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2