Date companie
 
 
 
 

Comisia TRAN: Ultima schimbare a orei să fie în martie 2021

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : schimbari, ora
 

Un nou pas spre renunțarea la schimbarea sezonieră a orei! Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European, pe scurt TRAN, a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de vară și de iarnă în Uniunea Europeană. Comisia propune ca schimbarea orei în martie 2021 să fie ultima pentru țările care decid să-și păstreze permanent ora de vară. Anterior, executivul de la Bruxelles propusese să se renunțe la schimbarea sezonieră a orei oficiale chiar din acest an. Țările membre trebuie să notifice Executivul european asupra deciziei lor până în martie 2020. În documentul aprobat de această comisie se solicită statelor membre să-și coordoneze deciziile astfel încât aplicarea orei de vară în unele țări concomitent cu ora de iarnă în altele să nu perturbe funcționarea pieței unice europene, în special în sectorul transporturilor. Eurodeputata socialistă suedeză Marita Ulvskog, raportoare a textului votat luni, a apreciat că propunerea Comisiei de a se renunța la schimbarea orei de vară și de iarnă este ''prematură'' și nu se bazează pe un studiu de impact corespunzător. Raportul mai trebuie aprobat de plenul Parlamentului European și de Consiliul Uniunii Europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări ( 11 Mai 2019 )

  Încălzirea globală i-a îmbogățit pe bogați și i-a sărăcit pe săraci! În ultima jumătate de secol, schimbările climatice au sporit inegalitatea între țări, ducând la reducerea creșterii economice în țările cele mai sărace, în timp ce au sporit prosperitatea în unele dintre cele mai bogate țări.

 • Elevii ar putea avea 4 tipuri ale examenului de maturitate ( 29 Martie 2019 )

  Schimbări radicale în sistemul de învățământ! Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a propus introducerea a patru tipuri de Bacalaureat.

 • Noi condiții pentru Rabla 2019 ( 5 Martie 2019 )

  Condiții drastice pentru programul Rabla, începând cu acest an. Românii care vor să își schimbe mașina veche cu una nouă, și să primească fonduri de la ministerul Mediului trebuie să aibă domiciliul în România, să nu aibă datorii la stat, iar autoturismul dat la casat să aibă cel puțin opt ani și inspecția tehnică periodică valabilă. 

 • Iarna se întoarce, în toată țara ( 20 Februarie 2019 )

  Deși ne-am bucurat de vremea caldă, nu am scăpat încă de iarnă. După zile cu temperaturi și de 18 grade, vremea se schimbă radical, pentru că un val de aer polar din Rusia va pune stăpânire pe țara noastră. Termometrele vor înregistra și scăderi de peste 10 grade Celsius.

 • Schimbări la programul Prima Casă ( 29 Ianuarie 2019 )

  În acest an nu oricine mai poate accesa un credit prin Prima Casă! Programul este unul social în 2019. Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții de vârstă, venituri și grad de îndatorare.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2