Date companie
 
 
 
 

Prima Casa 2, nefunctionala

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prima casa, fondul national de garantare
 

Programul Prima Casa 2, demarat acum cinci luni, este nefunctional. Premierul Emil Boc spune ca s-au indeplinit toate procedurile din partea autoritatilor, bancile fiind vinovate de aceasta situatie.

EMIL BOC, prim-ministru: "-Nu exista în oferta Programul Prima Casa 2! Nu s-au încheiat conventii? -Noi avem actul publicat în MO, toate formalitatile au fost adoptate! Daca bancile sunt reticente, trebuie întrebate ele, pentru ca nu vad de ce când statul acorda garantie bancile sa nu faca pasul asta si sa spuna ca nu le intereseaza."

Sunt deja banci care au semnat conventiile pentru programul Prima Casa 2.

EMIL BOC, prim-ministru: "Sper ca în 2 august sa nu avem nicio reþinere ca la CEC si alte banci, românii sa poata merge sa-si ia credite. Pe Prima Casa avem garantii de peste un miliard de euro. 12 banci au semnat deja conventii cu Fondul pentru a putea da credit pentru locuinte construite de la zero."

AUREL SARAMET, presedinte Fondul National de Garantare: "Cu certitudine bancile si-au asumat acest lucru. Bancile trebuie sa-si schimbe programul informatic!"

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, în aceasta dimineata, cu reprezentantii Fondului National de Garantare pentru a discuta despre programul prin care statul va acorda garantii pentru reabilitarea termica a locuintelor, dar si despre programul Prima Casa 2.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Programul Prima Casă 2019, la start ( 1 Martie 2019 )

  Programul Prima Casă 2019 a fost lansat astăzi! Anunțul a fost făcut de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Nivelul plafonului a rămas identic cu cel din 2018.

 • Schimbări la programul Prima Casă ( 29 Ianuarie 2019 )

  În acest an nu oricine mai poate accesa un credit prin Prima Casă! Programul este unul social în 2019. Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții de vârstă, venituri și grad de îndatorare.

 • Peste 11.000 de garanții acordate în primele șase luni în cadrul programului "Prima Casă" ( 22 Iulie 2014 )

  Programul "Prima Casă" se bucură în continuare de succes în rândul românilor. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat în primele șase luni peste 11.000 de garanții în cadrul acestui program.

 • Noi finantatori pentru Prima Casa ( 14 Ianuarie 2014 )

  Undă verde pentru Programul 'Prima casă' pentru 2014. El se reia odată cu publicarea, în Monitorul Oficial, a Hotărârii de Guvern privind aprobarea normelor de implementare a programului pentru anul 2014. Anul acesta, beneficiarii vor avea la dispoziție un plafon de garanții de 1,2 miliarde de lei la care se adaugă suma rămasă nealocată și/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de circa 740 de milioane de lei.

 • Programul Prima casă, analizat de Executiv și bănci ( 23 Martie 2011 )

  Executivul urmărește dublarea numărului de beneficiari ai programuluiu "Prima Casa", după ce, in ultimii doi ani, statul a garantat credite în cadrul programului în valoare de un miliard si jumatate de euro.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2