Date companie
 
 
 
 

Peste 300 de oameni, înțepați de căpușe din martie până acum

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, capuse
 

Peste 300 de oameni înțepați de căpușe au ajuns la spital din martie până acum, în Sibiu. Numărul pacienților este mai mic cu 500 față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în ultima săptămână, respectiv 78 de persoane față de 173 de cazuri din aceeași săptămână a anului trecut.

Potrivit medicilor, persoanele care merg în parcuri, păduri sau în locuri cu multă vegetație trebuie să fie atente la animalele care sunt purtătoare de căpușe.

dr. Simona Țipișcă, medic de familie
"Borelioza Lime este transmisă la om de căpușă. Atașarea de tegumente și hranirea căpușelor e nedureroasă, secrețiile lor pot produce reacții locale, boli febrile sau paralizie. Îndepărtarea căpușei duce la ameliorarea rapidă și ameliorarea completă, medicul specialist ca îndepărta prin tracțiune fermă căpușa. Îndepărtarea căpușei în primele 48 de ore de la atașare previne transmiterea agenților bolii Lime. (...) Majoritatea pacienților răspund la terapie adecvată, tratați cu antibiotice pe cale orală."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Căpușele sunt deosebit de active în sezonul cald, cu precădere la începutul acestuia, când sunt în perioada de înmulțire și devin mai agresive. De aceea, atunci când ieșim în natură, mai ales în zonele împădurite, este bine să purtăm șosete, încălțăminte adecvată și pantaloni lungi, precum și bluze cu mânecă lungă."

Potrivit medicilor, nu toate căpușele sunt purtătoare de borrelia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2